Takip Et

MUSTAFA SEVİNDİ

İnternet sitenizden satış hedeflerinizi yükseltmeye hazır mısınız?

10 Ocak 2019, Perşembe

     

Artık bütün küçük büyük tüm işletmelerin internet siteleri var ve yakın zamanda zorunluluk haline gelecek bir internet sitesini kendiniz de kurabilirsiniz yeni teknolojiler ile artık her şey çok kolay, profesyönel şirketlere de yaptırabilirsiniz ama bugünün konusu bu internet sitelerini daha sonra nasıl takip edeceksiniz, kim giriyor hangi sayfaları okuyor müşterileriniz sizin hangi hizmet veya malınız ile daha çok ilgileniyor bunu nasıl takip edeceksiniz, işte tüm bu sorunların çözümünü yapan sistemler geliştiren büyük firmalar oldukça rekabet içindeler bunun için google istatistik kullanabilirsiniz anlık kullanıcı sayısına kadar her türlü trafiğinizi görebilirsiniz fakat sistemde eksiklik gören microsoft, Clarity adında bir web uygulaması geliştirdi. Microsoft, site kullanıcılarını gerçek manada anlamalarını istiyor. Bugün, tüm web yazılımcıların beğenisine sunulan Clarity ile yayıncılar artık varsayımlarla hareket etmek yerine, kullanıcı davranışlarının gerçekliğiyle yüzleşebilecekler.

Clarity, Microsoft’un AI teknolojisinden faydalanarak geliştirdiği bir kullanıcı izleme yazılımı. HTML sayfalarda kullanılabilen bu araç, internet sitenize giren kullanıcıları anbean takip edip, sizin için faydalı performans raporları oluşturuyor.

Clarity:

Kullanıcılarınız hangi linklere tıklıyor?

Sayfalarınızın hangi bölümünde daha çok vakit geçiriyor?

Sitenizin ısı haritası ne durumda?

A/B testlerinde kullanıcılarınızın alışkanlıkları ne gibi farklılıklar gösteriyor?

Gibi, her Webmaster için önemli verileri sunuyor. Sitenizi ense kökünden takip eden Clarity; tarayıcı sorunları, bug’lar, olası JavaScript hataları ve malware saptaması gibi konularda da size yardımcı olabilir.

Rakipler Okkalı, Gelişim Şart!

Clarity şu an kasabanın en yeni kovboyu. Optimizely, Google Optimize ve Visual Web Optimizer gibi araçlar ise uzun süredir sektörde yerini koyan en önemli rakipleri.Microsoft, Clarity’i şimdilik beta sürümü olarak sunduğunu ancak sürekli geliştireceğini ifade ediyor. Aşağıdaki videodan Clarity’nin yayıncılara nasıl yardımcı olacağına tüm detaylarıyla göz atabilirsiniz: Clarity şu an tüm sitelerin kullanımına açık. Bir Microsoft hesabı kullanarak, HTML formatındakitüm sayfalarınızda Clarity’dan hemen faydalanabilirsiniz.Microsoft uzun yıllar sonra Webmaster kitlesine ilk defa kıyak çekiyor. İlk gelen kullanıcı yorumlar

clarity'e ulaşmak için ve incelemek için alttaki qr kodunu taratabilirsiniz