Takip Et

Ahmet ÇELİK

Aydınlı antrenörleri duyan var mı?

22 Kasım 2017, Çarşamba

     

Gazetemizi yakından takip edenler bilirler. Cumartesi günleri 'Her antrenör bir yaşam' adlı bir söyleşi, röportaj köşemiz var. Aydınlı olan veya Aydın'da görev yapan antrenörlerimizle bu köşemiz için bir araya gelme imkanı buluyorum. Amacımız antrenörlerimizi daha yakından tanımamızı sağlamak ve onların sesine kulak vermek. Peki asıl duyması gerekenler onları duyuyor mu? Yoksa duyup kulağının üzerine mi yatıyorlar?

Genel olarak toparlayacak olursam konuştuğum antrenörlerin çoğu aynı sıkıntılarda yakınıyorlar. Nedir bu sıkıntılar? İlk olarak tesis sorunu. Haklılar. Bakınız Aydın'da amatör takımlarımız için sadece 2 tane idman sahası var. sadece 2. Bazen idmanlar da yarı sahalar bile 2'ye 3'e bölünerek kullanılıyor. Tam saha da idman yapılmayan yerden maçta nasıl iyi verim alınan oyuncu yetişsin ki? Aydın'ın 50- 60 bin kişilik stada ihtiyacı yok. sadece rahat antrenman yapabilecekleri sahalar istiyor hem antrenörlerimiz hem futbolcu kardeşlerimiz.

Diğer önemli husus alt yapı sorunu. bir kaç istisna hariç alt yapısı adam akıllı çalışan oyuncu yetiştirebilecek düzeyde takım yok. Bir kaç kulübümüz var onları da tebrik ediyorum. Gerçekten ciddi adımlar atılmış..

Soyunma odalarının yetersizliği konusu ayrı bir muamma. Hele ki 1. amatör küme maçından önce dışarda soyunup giyinen oyuncu kardeşlerimizi gördükten sonra PES dedik.

Herkesin ağzında tek kelime: Türkiye'de alt yapıdan oyuncu yetişmiyor. Bu şartlar altında nasıl oyuncu yetişecek. Almanya, Fransa, Belçika gibi ülkelerde her sokakta neredeyse top oynamaya imkan veren futbol sahaları varken koskoca Aydın'da sadece 2 tane maç sahası varsa, onu da hafta içi takımlar idman sahası olarak kullanırsa ne zemin sağlam kalır, ne de başarı gelir.. Herkes ibadet etmeyeyim ama yolun sonu cennet olsun diyor. Bu şartlar altında bekleyelim belki başarı gelir... 



Yazarın Tüm Yazıları

Aydınlı antrenörleri duyan var mı?

22 Kasım 2017, Çarşamba

Ne zaman futboldan zevk alırız?

12 Kasım 2017, Pazar

GÖZÜMÜZ 'AYDIN'

22 Ekim 2017, Pazar

'66' VEYA '23' YOK. 'AYDIN' VAR

14 Ekim 2017, Cumartesi

NEREDE BU AYDIN'LILAR?

8 Ekim 2017, Pazar

DAİMA İLERİ BAKACAĞIZ

1 Ekim 2017, Pazar

FUTBOLDA BAŞARIYA VE ŞAMPİYONLUĞA ENDEKSLİ BİR MİLLET MİYİZ?

22 Eylül 2017, Cuma

TEBRİK VE TEŞEKKÜRLER

16 Eylül 2017, Cumartesi

BİR SEVİNÇ BİR HÜZÜN

9 Eylül 2017, Cumartesi

"Sabır Yılı Başlıyor"

26 Ağustos 2017, Cumartesi

Spordan

20 Ağustos 2017, Pazar

AYDIN OLARAK TÜRK FUTBOLUNUN NERESİNDEYİZ

12 Ağustos 2017, Cumartesi