Takip Et

SON DAKİKA

Ahmet ÇELİK

Spordan

20 Ağustos 2017, Pazar

     

Son günlerde ülkemizin başına gelen en güzel şeylerden biri Altınordu altyapısında yetişen ve bir çok kulübün scout ekibinin dikkatini çeken, buradan süper lig takımı Başakşehir'e transfer olan Cengiz Ünder'in büyük bir sıçramayla Roma'ya transferidir. Bizde gururla izleyeceğiz bu çocuğu. Çocuk diyorum çünkü yaşı henüz 19.

Şimdi aklımıza gelen soru şu: Neden Aydın'dan yeni Cengizler çıkmasın? Biraz altyapıya önem versek genç oyuncularımızı ülke futboluna kazandırabiliriz. Daha önce bu şehirden Rıdvan Dilmen'ler, Serkan Balcı'lar, Akın Vardar'lar çıkmadı mı? Son olarak Ahmet İlhan Özek performansını milli takıma kadar yükseltti. Hepsiyle grur duyduk. Eminim ki Aydın'lı genç futbolcu kardeşlerimiz bu çıtayı daha yükseğe çıkarabilecek noktalara geleceklerdir. Unutmayalım ki alt yapısı olmayan, oyuncu yetiştiremeyen kulüpler ayakta kalamazlar..

 

ZEMİNLER..

Yeni sezona tüm takımlar büyük bir emek harcayarak, sıkı çalışarak ve transfer yaparak hazırlanıyolar. Fakat futbol seyircisi veya taraftarlar hala statlarda maç izlemeyi tercih etmiyorlar.Bunun farklı sebepleri var.Bu sebeplerden biri de futbol oynamaya uygun olmayan saha zeminleri. Taraftarı stadı çekebilmek için iyi futbol oynamak şart. Fakat iyi futbol sadece iyi futbolcuyla olmuyor. Göze hoş gelen bir oyun için önce zeminlerin iyi olması gerekiyor. Bunun yanında en önemli konu; sporcu sağlığı. Kötü zeminler oyuncuların da spor hayatını, spor geleceğini olumsuz etkiliyor. Hafta içi Aydın'da ki bir çok sahayı gezme imkanı buldum. Birçoğunun zemini hala kötü. Bunun yanında tribünlerde oldukça bakımsız. Kulüplerimizin bu konuyu gözden kaçırmaması şart.

Son olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olan Nazilli belediye başkanı sayın Haluk Alıcık'a Aydınlı olarak teşekkürü borç bilirim. Darısı diğer belediye başkanlarımızın başına.... 



Yazarın Tüm Yazıları

Aydınlı antrenörleri duyan var mı?

22 Kasım 2017, Çarşamba

Ne zaman futboldan zevk alırız?

12 Kasım 2017, Pazar

GÖZÜMÜZ 'AYDIN'

22 Ekim 2017, Pazar

'66' VEYA '23' YOK. 'AYDIN' VAR

14 Ekim 2017, Cumartesi

NEREDE BU AYDIN'LILAR?

8 Ekim 2017, Pazar

DAİMA İLERİ BAKACAĞIZ

1 Ekim 2017, Pazar

FUTBOLDA BAŞARIYA VE ŞAMPİYONLUĞA ENDEKSLİ BİR MİLLET MİYİZ?

22 Eylül 2017, Cuma

TEBRİK VE TEŞEKKÜRLER

16 Eylül 2017, Cumartesi

BİR SEVİNÇ BİR HÜZÜN

9 Eylül 2017, Cumartesi

"Sabır Yılı Başlıyor"

26 Ağustos 2017, Cumartesi

Spordan

20 Ağustos 2017, Pazar

AYDIN OLARAK TÜRK FUTBOLUNUN NERESİNDEYİZ

12 Ağustos 2017, Cumartesi