Takip Et

Mürsel Acay

Gönüllere dokunanlar

5 Aralık 2019, Perşembe

     

Türkiye’de gönüllere dokunmak insanlar için paha biçilemez bir durumdur. Hem İslam dinine mensupluk, hem de gelenek ve göreneklere bağlılık nedeniyle insani yönü güçlüdür ülkemiz vatandaşının. Bu nedenle gönüllere dokunmak makbuldür, insanidir Türkiye’de yaşayan her kesim için.

Güneydoğu’nun, geçmiş yıllarda ülkenin diğer bölgelerine göre geri kalmışlığı bilinir. Ancak bu bölgenin son yıllarda hem insan hakları hem de yatırım anlamında gelişmişliği konuşuluyor. İdare edenler, bu bölge insanını da düşünerek adımlar attı ve atmaya devam ediyor. Geri kalmışlık makus bir talih değildir. Bunu Ülkeyi yönetenler gösterdiler. Adım adım, yavaş yavaş refaha kavuşturdular bu bölgeyi. ‘Seni Güneydoğu’ya sürgün ederim’ tehdidi geçmişte hep savrulmuştur. Ama artık Güneydoğu bölgesi gönüllü gelinir hale gelmiştir. Sürgün sözü geçerli değildir bu bölge için.

Doğu’da ve Güneydoğu’da artık gönüllüler vardır. Geçmişte de olmuştur. Şimdi de gönüllü görevliler gönüllere dokunarak görevlerini sürdürmektedir. Mesela Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç. Mesela Diyarbakır’da ve Van’da görev yapmış olan Suat Ekici.

Köroğlu Kıraç daha komiser iken en olaylı dönemlerinde Diyarbakır’da görev yaptı. Daha sonra Ergani İlçesi Emniyet Müdürlüğü görevinde bulundu. Sokakta, halkın içinde gönüllere dokunarak görev yaptı. Diyarbakırlılar hala Köroğlu Kıraç’ı unutmadı. Batman’a ziyaretine giden gidene. Köroğlu Kıraç, uzun bir süre sonra döndü yine bölgenin bir kenti olan Batman’a atandı. Batman’da bir emniyet müdürü olarak halkın içinde gönüllere dokunuyor şimdi. Köroğlu Kıraç, polis memuru Birol Öztekin’in şehit edilişinin yıl dönümünde Batman’ın en işlek caddesinde vatandaşlara lokma dağıttı, vatandaşlarla sohbet etti ve esnafları gezdi. Ve yine gönüllere dokundu.

Suat Ekici de bölgede gönüllere dokunanlardan. Diyarbakır’da güvenlik şube müdürü olarak görev yaptı. Hem medya ile ilişkileri iyiydi hem de sokakta hissettiriyordu kendini. Çünkü gönüllere dokunuyordu. Sonra İstanbul’a gitti. Daha sonra Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. İnsani yönü çok güçlüdür Suat Ekici’nin. İnsanlar bir adım yaklaştığını görünce Ekici’ye 5 adım yaklaşmıştır. Suat Ekici şimdi Aydın İl Emniyet Müdürü olarak görevini sürdürüyor. Aydın da, Batman da gönüllere dokunan iki emniyet müdürüne sahip. 



Yazarın Tüm Yazıları

Sen tebessüm et yeter

29 Nisan 2020, Çarşamba

Türkiye’de yaşamak varmış

16 Nisan 2020, Perşembe

Gönüllere dokunanlar

5 Aralık 2019, Perşembe

Her kışın sonu bahardır

21 Kasım 2018, Çarşamba

Havalar soğuyor, yürekler soğumasın

5 Kasım 2018, Pazartesi