Takip Et
  • 26 Mart 2016, Cumartesi

Sağlıklı atıştırmalıklar

Temiz ve sağlıklı beslenmenin eğer hala ''sıkıcı” ve “tatsız, tuzsuz” olduğunu düşünenlerdenseniz, bu yazı tam da size göre derim Bana bulunduğum ortamlarda en çok sorulan sorulardandır bu: Canımız bir şeyler atıştırmak istediğinde ya da ara öğün zamanımız geldiğinde ne yemeliyiz ki sonrasında hem suçluluk duymayalım hem de nefsimizi köreltmiş ve mutlu olalım? Çünkü kendimizi bildik bileli atıştırmalık dediğimiz şeyler genelde eşittir janjanlı, parlak paketli, kutulu, abur cubur diyebileceğimiz türden şeyler. Yedikten sonra bizi daha çok acıktıran, şekerle, yapay maddelerle dolu besinler.

HEP ACIKMA HALİ

Ara öğün yapmak, metabolizmanın hızlanmasına yardım eder. Ayrıca ana öğüne kadar ne kadar az acıkırsak o kadar iyi. Doğru ve sağlıklı bir ara öğün atıştırmalığı seçemez isek kan şekerimizin hızlı yükselmesi sonucu yukarıda bahsettiğim o hiç doyduğunu hissedememe, hep acıkma hali de baş gösterir. Doğru ara öğünler ana yemeklerden 2-3 saat sonra olmalı ve 100-150 kaloriyi geçmemeli diyor işi bilenler. Ben kalori saymıyorum, lakin ana öğünlerimi de ara öğünleri de abartmadan tükettiğim için endişe edecek bir durum yoktur diye düşünüyorum.

Özellikle sıcak havalarda, daha çok ve çeşitli taze sebze ve meyveye ulaşabildiğimiz günlerde tercihim hep bunlardan yana oluyor. özellikle yazın meyve ve sebzenin bol olduğu günlerde katı meyve sıkacağı en yakın dostum oluveriyor. Değişik denemeler, değişik tatlar getiriyor. Bence siz de işe buradan başlayabilirsiniz.

sağlıklı ve bol sporlu günler dilerim. Allah'a emanet olun... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.