Takip Et
  • 7 Kasım 2015, Cumartesi

SPA ve Wellness Nedir?

SPA nedir ? Tanımı ve uygulama alanları Latince kelimelerinin kısaltması olan SPA , “Sudan Gelen Sağlık” anlamına gelmekte olup, Romalılardan bugüne kadar uygulanan su terapilerine verilen isimdir. Her türlü su ve çamur uygulaması SPA kapsamına girmektedir. Kelime anlamından daha geniş bir kapsama sahip olan SPA, günümüzde yalnızca su ve çamur terapilerini değil sıcak su havuzu, çeşitli masaj terapileri, aroma terapileri, güzellik ve bakım gibi sağlık kür hizmetlerine verilen bir isim olup su ile iyileşme, suyun kullanımından gelen sağlık, suyun sıcak, soğuk ve farklı biçimlerdeki uygulamaları ile kazanılan dinlenme ve ferahlama duygularının edinildiği anlamında kullanılmaktadır.

Wellness nedir ? Günümüzün mega trendi Wellness. Termal merkezlerden, masaja, kişisel bakıma, gıda takviyelerinden, şifalı bitkilere, aroma terapiden, kilo kontrolüne, fitnessten şifa enerjilerine uzanan çok geniş bir alanı kaplayan bir sektör.

Bu kapsamda insanın kendisini ruhsal, bedensel, zihinsel ve ilişkisel olarak iyi ve zinde hissetmesini sağlayan her türlü masaj, cilt bakımı, çamur ve yosun banyoları, küvet bakımları, thalasso terapi gibi doğa ve doğal ürünlere sağlıklı yaşam yöntemleri ile yapılan vücut bakımları kapsamına girmektedir.

Bugün "Wellness" insanı bütün olarak kabul ederek; zihni, ilişkileri ve beden sağlığını birbiriyle uyumlu hale getirmek ve dengelemek üzerine kurulu. Çünkü kişinin yaşamdan keyif alması için önem taşıyan bu unsurların kendi içlerinde sorunsuz çalışması, birbirlerini olumlu yönde etkilemelerini sağlar.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.