Takip Et
  • 17 Ekim 2017, Salı

Yürüyerek de göbek yağlarımızdan kurtulabiliriz

Hangi sporlar göbek eritir?

 

Koşarak da göbeğinizden kurtulabilirsiniz. Sabah veya akşamları yapacağınız yarım saatlik koşuyla forma girmeniz kaçınılmaz.

 

Her ne kadar kilo verilse de bazen asla erimeyen o göbek, çoğu kişinin ortak sorunudur. Özel olarak yaz gibi aylarda daha ince kıyafetlerle açığa çıkan vücut hatları, fazla kiloları da gözler önüne serer. Ardından da zayıflamak için harcanan çaba, büyük bir takdiri hak edecek cinstedir. Sadece rejim yapmakla zayıflanamadığını da anımsatayım. Daha doğrusu kalıcı bir forma girmek istiyor iseniz rejime sporla destek olmanız gerektiğini belirtmekte yarar var.

 

Koşarak da göbeğinizden kurtulabilirsiniz. Sabah veya akşamları yapacağınız yarım saatlik koşuyla forma girmeniz kaçınılmaz. Ek olarak göbeksiz yeni fiziğinizi de çok seveceğinizden emin olabilirsiniz.

 

Kollarınız gövdenizin üstünde çapraz konumda da durabilir. Sağ elinizle sol, sol elinizle de sağ omzunuzu tutarak mekik çekebilirsiniz.

 

Bilhassa göbeğinizi eritmek istiyor iseniz size yürüyüş yapmanızı önerebiliriz. Yürürken karın kaslarınızı kasılı tutarsanız bu vesileyle karın kaslarınızı çalıştırmış, yani onları aktif tutmuş olursunuz. Hafta içinde üç gün, tempolu bir biçimde yarım saat yürürseniz göbek yağlarınızın eridiğine tanık olursunuz. Lakin yürüyüşü gezintiye çıkmış gibi değil, muhakkak tempolu ve hızlı adımlarla yapmalısınız.

 

Karın ve sırt bölgenizi eşit oranda güçlendirmek istiyor iseniz pilates yapmayı denemelisiniz. Germe ve güçlendirme hareketleri ile yapılmış olan pilatese başladığınız zaman, kısa zamanda vücudunuzun inceldiğini göreceksiniz. Yağlarınız azalırken kaslarınızda ise gelişme olabilecektir. Göbeksiz bir hayata ‘merhaba’ demeniz de cabası...

 

Yürüyüşün yanında ek olarak mekik de çekebilirsiniz. Hem sabah aynı zamanda akşamları karın kaslarınız acıyana kadar çekeceğiniz mekik, karın kaslarınızın güçlenmesini sağladığı gibi yağların erimesini de sağlamaktadır. Bunu yapmak için yapılması gereken, sırt üstü yere uzanmak ve ayaklarınızı kendinize doğru çekmeniz. Mekik çekerken dikkatli olmanız gerekli olan, diz bölgesinde 90 derecelik bir açı olmasıdır.

 

Yüzme sporu da göbek yağlarının erimesine çok yardım eder. Ek olarak yüzme, kilo kontrolünü sağlayan çok önemli spor dallarından biridir. Bir saat yüzerek takriben 500 kalori yakabilirsiniz.

 

Sporsuz ve sağlıksız kalmayın… Allaha emanet olun… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.