Takip Et
  • 17 Nisan 2014, Perşembe

Bilinçsiz spor yapmak

Spor yaparak, fazla kilolarını atarak zayıflamak veya kaslı bir vücuda sahip olmak isteyenler baharla birlikte kendilerini spor salonlarına attı. Kimileri uzmanlar nezaretinde spor yaparken kimileri de kendi bilgileriyle spor yapıyorlar. bilinçsizce vücuda aşırı yüklenmelere neden olan sporlar ciddi ve kalıcı sakatlıkları da beraberinde getirir. Ayrıca, kilo verme ya da kaslı bir vücut yapısına kavuşmak için önerilen ilaçların da kesinlikle kullanılmaması lazım.

Vücut geliştirme sporu diplomalı antrenörler nezaretinde ve bilinçli yapılması gerekir.

Diplomasız kişilerin birkaç alet satın alarak açtıkları salonlarda spor yapmayı tercih etmemeiz gerekir.

Denetlenmeyen bu spor salonlarına itibar edilmemelidir. Özellikle yaz mevsimi boyunca plaj sezonunda, vücudunu geliştirme telaşına düşen gençlerimiz, gittikleri spor salonlarında eğitimcilerin ilgili federasyondan resmi antrenör diplomasının olup olmadığını araştırmaları en az 2. kademe seviyesinde diploması bulunan antrenörlere güvenmeleri önemlidir. Bu spor dalında bilmediği ve ilaç kullanımına dikkat etmelerinde yarar var. Vücut ısınmadan bilinçsizce yapılan hareketler, adale yırtılması ve lif kopması gibi sorunlarla karşılaşabilir. İlaç alarak kaslarını geliştirmek isteyenleri de ciddi tehlikeler bekliyor.

Bilinçsizce kullanılan ilaçların sağlık açısından son derece risk taşımaktadır.

Kimyasal içerikli ilaçların kullanımında, böbrek, ciğer ve diğer bazı organlarda tahribat oluşabilir. Bu ilaçlar, uzun vadede etkisi göstereceği için, salona gelen kişiler tarafından bu olumsuzluğun farkına hemen varılmıyor. Ancak, bir ay gibi kısa sürede aşırı düzeyde kilo vermek sakıncalı. Bunun ölçüsü ayda maksimum 4 kilo olması gerekir.

Vücut geliştirme sporunun, kemik gelişimi üzerindeki etkisi dikkate alınarak 16 yaşından sonra yapılması gerekir. Yaz aylarına girilmesiyle birlikte plaj ile havuza gideceklerin spor salonlarına akın edilmektedir.

Maalesef insanlarımız buralarda cılız yada aşırı kilolu gözükmeme adına önerilen her şeyi yapıyor. Biran önce kilo vermek ya da kaslı vücut sahibi olmak için yapılanlar tamamen yanlış. İstenilen bu fiziksel özellikle kısa sürede elde edilecek şeyler değildir.

Yine sıcakların gelmesiyle beraber halı sahalar bilinçli ve bilinçsiz birçok futbol oynayan insanın geç saatlere kadar futbol oynadığı alanlar arasında. Buralarda da sakatlıklar çok sık görülmekte ve ciddi sakatlıklar yaşanmaktadır. Her şeye rağmen insanların spor yapmaya çalışmasını seviyorum.

Bol sporlu günler, sporsuz kalmayın, sporsuz yaşlanmayın, Allah'a emanet olun...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.