Takip Et
  • 20 Ağustos 2016, Cumartesi

Herkez için koşu yöntemeleri

Herkes koşma hızını yükseltebilir. Bir anda süper bir hıza ulaşamazsınız ama doğru tekniklerle hızınızı yavaş yavaş artırabilirsiniz.

Genel olarak iki şekilde koşma hızınızı artırırsınız: forma girerek ve antrenmanla. Fazla yağlardan kurtulmak ve kas kitlesini artırmak sizi daha iyi bir koşucu yapacaktır. Aynı şekilde farklı antrenmanlar yapar ve haftalık planınıza sadık kalırsanız sizi daha hızlı yapacak gücü de bulmuş olacaksınız.

Eğer tecrübesiz bir koşucuysanız, aşağıdaki tavsiyeleri düşünün. Ben haftalık programımı düzenlerken, hızımı artırmaya yarayacak farklı teknikleri göz önünde bulundururum.

Hepsinin yapmak zorunda olmasanız da çoğunu birleştirmek iyi sonuçlar verecektir. Biliyorum, çünkü bunların hepsi bana yardımcı oldu.

1. Ara Yoğunluklu Antrenman

Bu kolay ve zevkli antrenman hızınızı belirgin biçimde artıracaktır. İki dakika normal hızda koşup bir dakika koşabileceğiniz en yüksek hızda koşmayı deneyin. Bunu 10 kere tekrarlayın.

2. Yokuş Yukarı

Gücü ve hızı artırmak için mükemmel bir yol ama biraz zorlayabilir. Yokuş bir yer bulun ve yukarı doğru koşun. Yürüyerek aşağı inin ve aynısını tekrar yapın. 10 kez bunu tekrarlayın. Zorlu bir antrenman olsa da sonuç kesinlikle yaptığınıza değecek.

3. Tempolu Koşular

10 dakika normal hızda koşup, 15-20 dakika hızlı tempoda koşun. Sonra 10 dakika için yavaş koşuya geçin. Bu teknik koşma sürenizi belirgin biçimde artıracaktır

Unutmayın sporsuz bir yaşam düşünülemez.

Sporsuz kalmayın… Allaha emanet olun…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.