Takip Et
  • 11 Ocak 2017, Çarşamba

SOĞUK HAVALARDAN KORUNMA YÖNTEMLERİ

Hiçbir zaman kıyafetleri sevmedim. Minimum kıyafet, maksimum mutluluk olmuştu benim için. Çünkü ben sıcakkanlı bir canlıyım ve soğuk, hayatımda hiç sevmediğim bir durum. Bu yüzden sonbaharın ortalarından kışın sonuna kadar, evde soğuktan korunmak için çeşitli yollara başvuran biriyimdir. Kolay soğuyan ama çabuk ısınamayan biri olmak, yaratıcılığınızı artırmanızı sağlıyor. Son bir haftadır evde ayaklarım üşümeye başlayınca sıcağı seven insanları mutlu edebilecek bir yazı yazmak ve önerilerimi yaşadığım/gördüğüm/okuduğum bir şekilde aktarmak istiyorum. Benim için mutluluk sıcaklıkla eşdeğer bir şeydir :)

Kak kat kalın giyinmek: Klasik bir hareket olmasına karşın kesinlikle yanlış bir ısınma içimidir. Kalın giyinmek ısınmak için bir yöntem olsa da kat kat giyinmek kesinlikle yanlıştır. Onun yerine ince kıyafetleri üst üste giymeye özen gösterin. Misal bir yünlü içlik ve bir kazak yerine, 3 tane uzun kollu ince kıyafet giyin daha etkilidir.

Saç kurutma makinesi kullanmak: Kesinlikle ani bir ısı artışı istiyorsanız, en güzel üründür diyebilirim. Buz gibi dışarıya çıkmadan önce ya da dışarıdan geldikten sonra hemen ısınmak için içinize saç kurutma makinesi ile sıcak hava verin. Ayrıca yatağınız uyumanız için soğuksa, bir dakika boyunca yorganın altına sıcak hava üfletin ve yatağa girin.

Sürtünmek: Artık neye ve nasıl sürtüneceğinizi sizin yaratıcılığınıza bırakıyorum. Elinize bir giysi alıp, kollarınıza sürterek sürtünmeden dolayı ortaya çıkan enerjiyi ısınmak olarak kullanabilirsiniz mesela.

Yoga yapmak, koşmak, hareketlenmek: Vücut, sabit kaldığı anda ısınmayı keser. Hareket eden bir vücut ise, sürekli enerji üretip ısınmanızı sağlayabilir. Misal, ev içinde bir odadan başka bir odaya defalarca kez koşup gelmek ideal bir yöntemdir. Ya da yoga yapmak, ısınma hareketleri yapmak sizi ısıtacaktır.

Kışa hazırlıklı olun: Soğuğa birden yakalanmak istemezsiniz. Hele büyük bir eviniz ve kombiniz varsa, kesinlikle peteklerinizi kontrol etmelisiniz. Yaz aylarında petek temizliği yaptırmak, size üşümekten kaçacağınız ekstra birkaç gün sunabilir. Öğrencilik yaşamımda kocaman evde kombi en uzak bir hayat yaşamam, yan odadakilerin evde şortla dolaşırken benim montla dolaşmama neden olmuştu. Bu yüzden kesinlikle petek temizliği iyi bir önlem olacaktır.

Romantizm yaşamak: Bir sevgiliniz ya da bir eşiniz varsa, zaten bir sıfır öndesiniz. Kışın nereye çıkacaksınız ki evden? Ancak bir partneriniz yoksa, sırtınıza bir battaniye atıp, elinize sıcak kahveyi alıp cam kenarında kitap okuyarak dışarı seyredebilir, instagramda resim paylaşabilirsiniz. Bu duygusal romantizm ile gelen mutluluktur işte...

Ve diğer rivayetler:

 Enerji verecek yiyecekler yemek veya içmek. Mesir macunu, enerji içeceği yada bir cezerye gibi.

 Sabahları güne pekmez veya dut yiyerek çorba içerek başlamak.

 Evden dışarı çıkmamak.

 Acı biber yemek!

 Sarılmak!

 Cebinizdeki paraya güveniyorsanız, kombinin seviyesini bir kademe daha artırmak!

 Nefesle elinizi ısıtmak!

Açıkçası, günümüzdeki birçok sorun maddiyattan kaynaklanıyor. Yukarıdaki ise çoğunluk olarak, doğal yollarla ve en az maliyetli bir kışı nasıl üşümeden atlatırsınızın çözüm yolları oluşturuyor. Soğuğu sevmeyen biri olarak bu yolların çoğunu denemişliğim vardır. Özellikle yoga, gerçekten vücudu ısıtıyor ve çok güzel bir rahatlama eylemi.

Sporsuz kalmayı... Allaha emanet olun...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.