Takip Et
  • 24 Aralık 2015, Perşembe

ÇATLAK NASIL ANLAŞILIR? TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Kemik Çatlaması Nasıl Anlaşılır?

Günümüzde birçok sağlık sorunu mevcuttur ve her geçen gün de yenileri çıkmaktadır. Bu sebepten dolayı her geçen günde yeni yeni tedaviler ve yöntemler bulunmaktadır. Bu sağlık sorunlarından birisi de kemik çatlamasıdır.

Kemik Çatlaması Nedir?

Nasıl Anlaşılır?

Kemik çatlaması; kemiğin kırılma olayının başlamış olup tamamen kırılmamış olmasıdır. Kemik tamamen kırılmadığı için ve kırılma olayı yarım kaldığı için çatlama meydana gelir. Çatlağın kırığa göre farkı yani anlaşılmasını belli eden özelliği ilk darbenin alındığı zaman eğer kırık değilse yani çatlaksa tam şişmez daha sonra yavaş yavaş şişmeler başlar. İlk başta pek fazla şişlik olmadığı için çoğu kişi tarafından anlaşılmayarak dikkate alınmaz fakat şişlik ve ağrılar saatler geçtikçe artar ve o zaman çatlama olduğu anlaşılır.

MUHTEŞEM BİR VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Kemik Çatlamasının Tedavisi Nasıl Olur?

Tedaviyi bizim kendi kendimize yapmamız imkânsız değildir fakat kesinlikle doğru da değildir. Çatlama oluştuğu zaman doktora gidilmeli ve doktorun size yapacağı tedavi sonucunda belirli bir süre içerisinde çatlağınız iyileşir. Yaş ilerledikçe çatlağın kaynama süresi artar, küçük bir çocuğun çatlağının kaynama süresi daha azken yaşlı birinin çatlağının kaynama süresi daha fazladır. Tedavide en önemli olaylardan birisi çatlak olan yerin alçıdayken uyuşmaması için sık sık hareket ettirilmesi gerekmektedir. Bunun yanında kolu çatlamış ve alçıya alınmış bir kişinin alçıya alınan bölgeyi havada tutması gerekir aksi takdirde kemiğin kaynaması tam olarak gerçekleşmeyebilir.

Sağlıkla kalın... Allaha emanet olun...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.