Takip Et
  • 4 Eylül 2014, Perşembe

Spor yapmak istiyorum ama nereden başlamalıyım?

Spora başlamaya karar verdiniz ama nasıl ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Hayalinizdeki yüzücü veya atlet gibi sizde kilometrelerce yüzmek, koşmak istiyorsunuz. Ama, her defasında hedeflerinizin altında ezilip pes ediyorsanız, bunun çözümü çok basit. Her şeyden önce kendinize küçük hedefler belirleyin. Çünkü hiçbir atlet 20 kilometrelik bir mesafeyle koşuya başlamadı. Öncelikle kendinizi tanıyın ve hangi sporu yapmaktan zevk alacağınızı keşfedin. Kendinize bu zamanı ve alanı yaratın. Her insan farklı olduğu gibi, zevkleri de farklıdır. Herkes aynı spor dalına ilgi duyacak diye bir kuralda yok.

Bir spor dalı başkasına çok cazip gelebilir ama sizin için bir eziyet olabilir. İlk hedefiniz hangi spor dalıyla ilgileneceğinizi keşfetmek olsun. Denemekten korkmayın. Çünkü spor yapmaya karar verdiyseniz, mutlaka size uygun spor dalını bulacaksınızdır. Etrafınızda spor ile ilgilenen insanlardan yardım almaya çekinmeyin. Çünkü, konuşmak ve paylaşmak sizi daha çok motive edecektir.

Unutulmaması gereken bir diğer konuda spordaki temel kuralın pes etmemek olduğu. Kendinize büyük hedefler koyarak, zevk alacağınız sporu eziyete dönüştürmeyin. Küçük adımlarla başlayın. Planlamanızı da ona göre yapın.

Haftada iki defa yürüyeceğiniz, koşacağınız veya bisiklet süreceğiniz bir mesafe belirleyin. Bunu iki hafta boyunca devam ettirin. Kendinizi hazır hissetiğinizde hedeflerinizi bir adım ileriye götürün. Kilometre olarak mesafeyi veya yaptığınız sporun süresini arttırın. Eğer hedeflediğiniz süreyi yapamıyorsanız, bir adım geri atmaktan çekinmeyin. Yürümek istediğiniz üç kilometre sizi zorluyorsa asla pes etmeyin. Onun yerine iki kilometre yürümeyi deneyin. Zamanla o küçük adımlar büyür ve sizi daha iyisini yapmanız için motive eder. Unutmayın bir işe başlamak yolun yarısıdır. Devam ettirmek ise, sizin elinizde…

Sporsuz kalmayın… Sporsuz yaşlanmayın… Allah'a emanet olun… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.