Takip Et
  • 23 Mayıs 2023, Salı 17:14

“Rabia ninemizin can güvenliği tehlikede, sorumlusu ASKİ’dir”

Aydın’ın Yenipazar İlçesine bağlı kırsal Karacaören Mahalle Muhtarı Mustafa Kıroğlan, mahallesinde yalnız yaşayan 71 yaşındaki Rabia Tosun’un yağmur suları nedeniyle can güvenliğinin tehlikede olduğunu söyledi. ASKİ yetkililerine defalarca yazılı ve sözlü olarak konuyu ilettiğini belirten Kıroğlan, üzücü sonuçlarla karşılaşmak istemediklerini belirtti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yenipazar’ın Karacaören Mahallesi’nde yaşayan Rabia Tosun’un evine dolan yağmur suları nedeniyle can güvenliği olmadığını belirten Mahalle Muhtarı Mustafa Kıroğlan, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yetkililerine defalarca sorunu iletmesine rağmen dikkate alınmadığını kaydetti.

“UYARILARIMI DİKKATE ALMIYORLAR”

Mahallelerinin kırsal ve eğimli bir alanda bulunduğunu söyleyen Muhtar Mustafa Kıroğlan, “Eşi yaklaşık 4 yıl önce vefat eden ve çocuğu da olmayan Rabia teyzemizin evinin giriş kapısı, yolun altında kalıyor. Her yağmur yağdığında evin sular altında kalıyor. Bu nedenle en son hatırladığım 11 Aralık 2022’de ve 9 Mayıs 2023 tarihlerinde ASKİ yetkililerine konuyu ilettim. Dün yaşanan şiddetli sağanak yağmur sonrası teyzemizin evi yine sular altında kalınca ASKİ yetkililerine konuyu ilettim, evinin önüne acil büz konulmasını ve gelen yağmur suyuna çözüm üretilmesini istedim. Fakat bu uyarılarımı dikkate almıyorlar. Rabia ninemizin can güvenliği tehlikede, sorumlusu da ASKİ yetkilileridir” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.