AyFm 100.5
  • 22 Mayıs 2016, Pazar 14:16

Üniversitelilerden, Karacasu Birlik Rock grubu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Karacasu Memnune İnci Yarenci Meslek Yüksek Okulu (MYO) Mimari Restorasyon Sanatları Öğretim Görevlisi Ömer Koyuncu, üniversite öğrencilerinden oluşan “Karacasu Birlik” adını verdikleri rock müzik gurubu kurdu. MYO Müdürü Bilge Doğanlı’nın öncülüğünde kurulan ve 6 kişiden oluşan grup, 5 aydır çalışmalarını sürdürüyor. Grup, ilk kez mezuniyet töreninde sahne alarak seyirci karşısına çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor.

KENDİ ALANLARINDA PROFESYONELLER VAR

Karacasu MYO Müdürü Bilge Doğanlı’nın öncülüğünde öğretim görevlisi Ömer Koyuncu başkanlığında üniversite öğrencilerinden oluşan 6 kişilik “Karacasu Birlik’’te, bateride Ekrem Can Erçok, elektro gitarda Mert Aksu, klavyede Hasan Sarıçelik, solist Cemre Güçlü, Yiğit Akça ve Ömer Koyuncu bulunuyor. Haftanın birkaç günü Bezci Atölyesinden bir araya gelen öğrenciler, çalışmalarını aralıksız sürdürürken, repertuarlarında şimdiden pop rock müzikten oluşan 20 parça bulunduğunu söylediler. Aralarında İzmir’deki eğlence mekanlarında sahne alan profesyonel müzisyen arkadaşlarının da bulunduğunu belirten Ömer Koyuncu, Okul Müdürü Yrd. Doç Dr. Bilge Doğanlı’nın ortaya attığı fikir doğrultusunda müzik gurubunun ortaya çıktığını ifade etti. Koyuncu, “MYO bünyesinde kurulan ilk müzik grubuyuz. MYO’da böyle şeyler pek hoş karşılanmıyor. 4 yıllık üniversitelerde var ama 2 yıllık MYO’da fuzuli olarak görülüyor. Okul yönetimleri bu alanda yatırım yapmaktan kaçınıyor. Bilge hocamız, okulda bir kadın olduğunu burada da hissettirdi. Fikir de ondan geldi. Biz de neden olmasın dedik. Çaldığımız enstrümanları okul yönetimi karşıladı. Okul kampüsüne duyurularımızı astık. Çok sayıda yetenekli öğrenci başvuruda bulundu. En iyilerini seçerek, rock gurubundan oluşan orkestramızı kurduk. Aralarında profesyonel olanlar var” dedi.

MEZUNİYET TÖRENİNDE İLK KEZ SAHNE ALACAKLAR

Koyuncu, kendisinin de 11 yıldır bağlama, 4 senedir ney, 2 senedir de tambur, gitar ve balaban gibi enstrümanlar çalarak müzikle iç içe olduğunu, yöresel kültürel enstrümanları çalmayı daha çok sevdiğini söyledi. Müzikle uğraşmayı çok sevdiklerini, mesleklerini yaparken, müziği de hobi olarak yanında götürmeyi istediklerini belirten öğrenciler, 1 Haziran tarihinde yapılacak mezuniyet törenine hazırlanıyor. Hünerlerini ilk kez mezuniyet töreninde sergileyecek olan öğrenciler, okul ve çeşitli etkinliklerde sahne alabileceklerini bildirdiler.

Derslerinden arta kalan zamanlarını müzik yaparak geçiren öğrenciler, kötü alışkanlıklara yönelmek yerine öğrencilerin mutlaka bir sanat dalıyla uğraşması gerektiğini vurguladı. (GÜLAY ÖZTEKİN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.