Takip Et
  • 10 Haziran 2024, Pazartesi 15:32

Aydınlı üreticilerden su eylemi

Aydın’ın Köşk ilçesinde üreticiler, kendilerine verilen tarımsal sulama suyunun yetersiz olduğu gerekçesi ile eylem yaptı. Sulama Birliği teknisyenlerinin çalışmasına engel olan üreticiler, aldıkları sözün ardından eylemlerini tamamladı.

Köşk’ün Çiftlik Mahallesi’nde çiftçilik yapan üreticiler, Kemer Barajı’ndan gelen suyun kendilerine yetmediği halde Efeler’deki üreticilere ulaştırılmaya çalışılmasına tepki gösterdi.

Aşırı sıcaklar nedeniyle yetiştirdikleri ürünlerin zarar göreceğini belirterek suyun mahallelerinden sadece geçişini izlemek istemeyen üreticiler, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldıkları söz ile eylemlerini sonlandırdı.

Çiftlik Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaman’ın durumu bilgi vermesi üzerine mahalleye Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler giderek yaşanan durumu yetkililer ile iletişim kurdu. Mahalle Muhtarı Karaman yaşanan sorunu ve çözümü hakkında yetkililere bilgiler aktardı. DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri, barajdan verilen suyun miktarını artırdı. Çiftlik Mahallesi’nde vatandaşların domates, karpuz, mısır ve pamuk başta olmak üzere çeşitli ürün yetiştirdiklerini belirten Muhtar Karaman, “Şuanda rekor bir sıcakla birlikte üretime devam ediyoruz. Mahallemizde yaklaşık 3 bin dönüm domates üretimi var ve şuan artık hasat dönemi yaklaştı. Su olmazsa yetiştirdiğimiz ürünler zarar görecek. Mahalle halkımızda bu nedenle tepki göstermeye başladı. Gerekli görüşmelerin ardından yetersiz olan suyun miktarı artırıldı. Bu nedenle mahalle halkım adına başta Belediye Başkanımız Nuri Güler başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.