Aydın’ın Salı Pazarı'nda hem esnaf hem de vatandaş ortak bir noktada buluştu: Fiyatlar yüksek, alım gücü düşük. Kimisi 300 lirayla pazara çıkıp yarım çantayla dönerken, kimisi “1 milyar gidiyor ama yine de eksik kalıyor” diyerek durumu özetledi. Pazar tezgâhlarında yeşillik, meyve ve temel ürünler var ama çoğu kişi için artık ulaşılması daha zor.
“GEÇEN HAFTAYA GÖRE AYNI AMA YİNE DE PAHALI”
Bir vatandaş bu hafta fiyatların nispeten daha makul olduğunu söyledi ve düşen bazı fiyatları şu şekilde örnek verdi “Marul geçen hafta 40–50 liraydı, bu hafta 20–25 liraya düştü. Ispanak da öyle. Şu an idare ediyoruz” diye konuştu. Ancak aynı vatandaş, fiyat artışlarının geri gelme ihtimalinin yüksek olduğunu, “Bu düzen böyle giderse 2 bin lira harcıyorsak 3 bine çıkar, o kesin olur” sözleriyle ifade etti.
ÖĞRENCİNİN PAZAR HESABI: “300 LİRA İLE ÇIKTIM, BİTTİ”
PDR öğrencisi Eren, 300 liralık bütçeyle pazara geldi ama kısa sürede bütçesi tükendi.
Aldıklarını şöyle anlattı: “Muz aldım, elma aldım, mandalina aldım. Bunların ikisi 100 lira, biri 50 lira. Param bitti sayılır, şimdi yurda döneceğim. ”Fiyatları değerlendiren genç öğrenci, “Genel olarak aynı ama genel olarak fazla. En az yüzde 10–20 düşmesi lazım” diyerek beklentisini dile getirdi.
VATANDAŞ: “1 MİLYAR HARCIYORUZ YİNE DE EKSİK KALIYORUZ”
Pazarda alışveriş yapan birçok kişi bütçelerinin yetmediğini söyledi. Orta yaşlı bir vatandaş, elindeki poşetleri göstererek: “Yeşillik aldık, meyve zaten çok alamıyorsun. Ortalama 1 milyar gidiyor, Allah yardım etsin” diyerek sitem etti.
Bir başka vatandaş ise fiyatların ağırlıklı olarak meyvelerde arttığını belirtti:“Elmanın, armudun fiyatı çok pahalı. 50 milyon olsa iyi olurdu ama artık 100 milyon. Elma bile alamadım” diyerek temel ürünlere ulaşamadığını dile getirdi. (İREM AKCAN)























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.