Takip Et
  • 21 Nisan 2017, Cuma 09:23

Sarmaşık otlu pidenin patentini alacak

Aydın’da sarmaşıklı pideyi ilk olarak kendisinin yaptığını söyleyen Faruk Aydınoğlu, artık patent alma zamanının geldiğini söyledi.

Efeler’de Mimar Sinan Mahallesi Atatürk Anadolu Lisesi’nin karşısında 3 yıl önce hizmete giren Aydınoğlu Pide’nin sahibi Faruk Aydınoğlu, 2015'ten bu yana kendine özgü çıkardığı sarmaşık otlu pidenin patentini almak için kolları sıvadı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

2 yıllık süreçte sarmaşıklı pidenin müdavimi olan müşterilerinin talepleri üzerine sarmaşık otu kavurmasını da menüsüne ekleyen Faruk Aydınoğlu, Türk Patent Enstitüsü’ne başvuracak.

 

“ARTIK PATENT ALMA ZAMANI GELDİ”

Aydın’da sarmaşıklı pideyi ilk olarak kendisinin yaptığını söyleyen Faruk Aydınoğlu, “Artık patent alma zamanının geldiğini düşünüyorum. Yaptığım araştırmaya göre patent için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulunuluyor. Gerekli evrakı hazırlamaya başladım. En kısa zamanda tamamlayıp enstitüye sunacağım. Aydın’da benden başka sarmaşıklı pide yapan yok. İleride belki yapan olabilir ama ben şimdiden patent almamın daha doğru olacağını düşünüyorum. En azından bunun öncüsü olduğum bilinsin istiyorum” dedi.

 

“ARTIK KAVURMASINI DA YAPIYORUZ”

Mevsimsel olarak pazarlarda bolca rastlanan sarmaşık otuyla hazırladığı sarmaşık otlu pideyi yılın 12 ayı müşterisine sunabilmek için derin dondurucuda stok yapmaya başladığını söyleyen Aydınoğlu, “Aydınlılar pideyi çok seviyor ama artık sunumu çok klasikleşti. Bu amaçla sarmaşıklı pide yaptım ve müşterilerim hakikaten çok beğendiler. İnsanlara sağlıklı ve tamamen doğal pideyi nasıl yedirebiliriz mantığıyla sarmaşıklı pideyi çıkardık. Müşterilerimiz, kavurmasını da talep ettiler. Artık özel bakır tavada sarmaşık kavurması da pişiriyoruz. Sarmaşığı mevsimsel olarak çıktığında stoklayıp müşterilerimize 12 ay boyunca temin etmeye daha fazla gayret göstereceğiz. Sarmaşık bildiğiniz üzere dağlarda tamamen doğal olarak yetişen bir bitki. Biz sarmaşıklı pideyi yaparken aynı zamanda üzerine köy yumurtası da kırarak tamamen doğal tereyağıyla hazırlıyoruz. Aydınlı müşterilerimiz afiyetle tüketiyorlar ve lezzetten çok memnunlar” dedi.

 

“YİYENLER MEST OLUYOR”

Derin dondurucuda stokladığı sarmaşıkları Köşk’ün Akçaköy Mahallesi’nden temin ettiğini söyleyen Aydınoğlu, “Şu anda bahar mevsiminde sarmaşıklarımızı taze taze müşterilerimize sunuyoruz. Sarmaşıklı pidenin porsiyonu 8, kavurmasıyla bazlama ve yoğurtla birlikte 10 lira. Aydınlılar bu lezzeti mutlaka tatsınlar istiyorum. Yiyenler mest oluyor. Bu yüzden de ilgi yoğunlaştı. İşlerimizi daha da ileri götürmek istiyoruz. Sarmaşıklı pideyi yeni yaptığımızda ‘Nasıl olur’ diyenler de oldu, şimdiye kadar neden yapmadığımızı, geç kaldığımızı söyleyen de. Efeler’in her yerine paket servisimiz var. Sarmaşık ve diğer pide çeşitlerimizi tatmak isteyen herkesi iş yerimize bekliyoruz” diye konuştu. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.