Takip Et

/>

SON DAKİKA

Asgari ücret ne kadar olacak?

9 Aralık 2023, Cumartesi 11:02

     


Yeni yıla kısa bir süre kala asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin aramalar da başlamış durumda. 2024 yılında sadece bir kez zamlanacağı açıklanan asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli bir açıklama geldi.

Asgari ücret ile ilgili araştırmalar iyice artmış durumda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantı tarihine kısa bir süre kala vatandaşlar; asgari ücretin nasıl belirleneceği, ne kadar olacağı ve ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte, konuya dair tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İLK TOPLANTI NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacağını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Aralık Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı asgari ücret açıklaması şu şekilde;

"Yılbaşında çalışanlarımızın ücretlerinde hem genel ekonomik dengeyi sarsmayacak hem de onların kayıplarını telafi edecek bir artış yapılacak. Asgari ücret toplantılarına 11 Aralık'ta başlanıyor. İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi hedefi ile süreç yönetilecek. Önümüzdeki yılı dengeleri yeniden sağlamlaştırma bir sonraki yıldan itibaren başlayan süreci ise atılım dönemi olarak görüyoruz." (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler