AyFm 100.5
  • 18 Aralık 2025, Perşembe 15:12

Germencik'te "Su akıyor ASKİ bakıyor"

Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Mursallı Mahallesi’nde ASKİ’ye ait içme suyu deposunda yaşanan arıza nedeniyle tonlarca su günlerdir boşa akıyor. Kuraklığın etkisini her geçen gün daha fazla hissettirdiği bölgede mahalle sakinleri, yaşanan su israfına sert tepki göstererek yetkilileri acil göreve çağırıyor.

Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Mursallı Mahallesi’nde ASKİ içme suyu deposundan taşan sular, mahalle sokaklarını adeta gölete çevirdi. Edinilen bilgilere göre, depoda bulunan şamandırada meydana gelen teknik arıza nedeniyle tonlarca içme suyu kontrolsüz şekilde dışarı akıyor. Günlerdir devam eden taşkın, hem günlük yaşamı olumsuz etkiliyor hem de ciddi bir su israfına yol açıyor. Mahalle içinde oluşan su birikintileri nedeniyle özellikle yayalar ve araç sürücüleri zor anlar yaşıyor. 

Yaşanan duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’da da kuraklık tehdidinin her geçen gün arttığına dikkat çekiyor. Vatandaşlar, böylesine hassas bir dönemde tonlarca suyun boşa akmasını kabul edilemez olarak nitelendiriyor.

“SU AKIYOR ASKİ BAKIYOR”

Mursallı başta olmak üzere ilçenin birçok noktasında bu ve bunun gibi sorunların yaşandığını, altyapı yetersizliği ve özellikle de içme suyu depolarının bakımsızlık sebebiyle sık sık arıza verdiğini ifade eden bazı vatandaşlar “Zaten az olan suyumuz bir de ihmal yüzünden yok oluyor” diyerek tepkilerini dile getirdi. Çiftçi ve üreticilikle geçimini sağlayan bazı mahalle sakinleri de bu kuraklıkta bu ne bolluk, su akıyor ASKİ bakıyor, durumumuz bu diyerek Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’ye sitem etti. (İREM DELİCE)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.