
Bugün, planı Paris'teki Charles de Gaulle Meydanı'na benzemesiyle ün yapan Atça’ya uzanıyoruz. Özelikle hafta sonu geldiğinde akıllarda en çok nerede kahvaltı edeceğiz sorusu oluyor. Şairin de dediği gibi “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” Kesinlikle katılıyorum. O zaman sizi, hem mekan hem de kahvaltı olarak mutlu edecek bir yerle tanıştırayım.
Sultanhisar’ın Atça Mahallesi’nde bulunan, Nazilli karayolu üzerinde kalan Gönül Hanı Restaurant, iyi hizmet, güzel bir ambiyans ve kaliteli ürünleri ile karşımıza çıkıyor. 2 dönüm arazi üzerine kurulan Gönül Hanı Restaurant, yeşile doyuran bahçesi ve geniş göletiyle 2006 yılından bu yana gelenleri ağırlıyor. 28 çeşit serpme kahvaltısıyla hizmet veren işletmede kahvaltı yapmak hem ürünlerin lezzetinden hem de ortamın güzelliğinden olmalı daha da keyifli hale geliyor. Bu mekanda kullanılan her şey doğal. Büyük bir kısmı da işletme tarafından yetiştirilip masaları süslüyor.
Birbirinden lezzetli reçelleri kendileri yapıyor, tam kıvamında olan domates kuruları da kendi yetiştirdikleri domateslerden yapılıyor. Gönül Hanı’nda haftanın her günü gidip kahvaltı bulabilirsiniz. Gönül Hanı Restaurant, eşinizle, arkadaşlarınızla sohbet ederken çocuklarınızın da sıkılmadan vakit geçirebileceği bir bahçeye sahip. 18 personelle hizmet veren işletmenin en güzel özelliklerinden bir tanesi de servisinin hızlı olması. Sipariş verdikten sonra dakikalarca beklemek zorunda kalmıyorsunuz. Siparişiniz ardından masanız kısa sürede çeşit çeşit ürünlerde donanıyor. 200 kişilik ferah oturma alanına sahip Gönül Hanı, iç sıkmayan aydınlık ortamı ve sizi şehirden alıp uzaklara götüren manzarasıyla da gözünüzü doyuruyor. Gökhan ve Mehmet Ergül kardeşlerin ortaklığında hizmet veren Gönül Hanı, sorunsuz işletme ve sıcak kanlı karşılamalarla gelenlerin içini ısıtıyor.
"GÖNÜL HANI ASLINDA DENİZ MAHSULLERİ AĞIRLIKLI BİR RESTORAN"
Özellikle Aydınlıların kahvaltı konusunda tercih ettikleri Gönül Hanı, aslında deniz mahsulleri ağırlıklı bir restoran olarak hizmet veriyor. Ama bu yönünü bilen pek yok. Denizli ve İzmir’den müdavimlerini ağırlayan işletmede deniz ürünlerinin her çeşidini bulabilmeniz mümkün. Balık sevmeyen ya da o an canı balık yemek istemeyenler için Gönül Hanı, kavurma, köfte, ızgara gibi çeşitleri bulunuyor. İşletme sahibi Gökhan Ergül, “Biz aslında deniz mahsulleri ağırlıklı bir restoran olarak hizmet veriyoruz. Balık buğulama ve tuzda balıkta bölgede çok iddialıyız” diyor. Birbirinden özenle hazırlanan balıklar 18 yıllık usta Hikmet Alkan’ın ellerinden çıkıyor. Kahvaltıyla meşhur olan Gönül Hanı'nda bir de balık buğulama denemenizi tavsiye ederim.
Bir uğrayanın bir daha vazgeçemeyeceği bir restoran olan Gönül Hanı’nda iyi servis, zengin çeşit, kalite ve manzara bir araya gelince ne mi oluyor? E onu da gidip siz görün derim.
USTASINDAN BALIK BUĞULAMA TARİFİ:
Malzemeler:
Arpacık Soğan
Patates
Havuç
Sarımsak
Dereotu
Kereviz yaprağı
Portakal ve limon suyu
Tereyağı ve zeytinyağı
Defne yaprağı
Dereotu
Karabiber
Adabeyi, levrek veya kırlangıç balığı
Yapılışı:
Patatesleri küp küp doğrayıp soğanları ince ince kıyıyoruz. Arpacık soğanı bütün olarak kullanıyoruz. Balığın yarı seviyesini kaplayacak şekilde su döküyoruz. Dereotu, kereviz yaprağı, defne yaprağı ve karabiberi ekliyoruz. Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp fırına veriyoruz. 1 kilo balık ortalama 40 dakikada pişiyor. Fırından çıktığı zaman havanda dövdüğümüz sarımsağı, portakal ve limon suyu sosuyla karıştırıp balığın üzerine sürüp maydanozla servis ediyoruz. (ESRA MUTİ)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.