Takip Et

SON DAKİKA

TARİŞ kütlü pamuk alım fiyatını açıkladı

16 Eylül 2021, Perşembe 18:48

     


131 No’lu TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, Söke Tariş kooperatifi olarak mahlıç pamuk alım fiyatının Beyaz St. 1 Mahlıç 23,50 X randıman olarak belirlendiğini açıkladı.

Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yaptıkları toplantıyla 2021-2022 Pamuk Alım Kampanyası’nı açıkladı. TARİŞ’in açıkladığı 23,50 liranın İzmir Ticaret Borsası’nın 21 lira olan fiyatının üzerinde bir fiyat olduğunun altı çizildi. Pamuk fiyatının açıklamasının ardından tüm dikkatler Ankara’ya, primlere çevrildi. Prim beklentisinin, kiloda 1,5 lira olduğu ifade edildi.

"ÜRETİCİMİZ PAMUĞUNU KADEMELİ SATSIN”

Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer’in duyurduğu fiyata ilk yorumlar Söke Ziraat Odası’dan geldi.

TARİŞ’in açıkladığı fiyatı olumlu bulduklarını belirten Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, “Bu sezon kuraklık nedeniyle üretim az olduğu için pamuğa büyük talep olduğunu biliyoruz. O nedenle borsadaki yükselişle birlikte kütlü pamuk fiyatının da yükseleceğine inanıyoruz. Devletin de TARİŞ’e faizsiz uzun vadeli kredi sağlaması halinde TARİŞ’in daha çok ürün alabileceğine inanıyoruz. Üreticimize hayırlı olsun” dedi. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler