AyFm 100.5

Özmen’den Rusya’da kritik görüşmeler

AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen Asya Parlamenter Asamblesi (APA) toplantısında, Türkiye ile Rusya arasındaki parlamenter iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde temaslarda bulundu. 

AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Sosyal ve Kültürel İşler Daimi Komitesi Toplantısı kapsamında Rusya’nın başkenti Moskova’da bir görüşme gerçekleştirdi. TBMM APA Komisyonu üyeleriyle birlikte temaslarda bulunan Özmen, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ile bir araya gelerek bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkiler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Görüşme kapsamında, iki ülke arasında parlamenter diplomasi alanında atılabilecek yeni adımlar masaya yatırıldı. Özmen, ayrıca “Ayık Rusya” Hareketi Lideri Biysultan Hamzayev ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye-Rusya Federasyonu arasındaki ikili parlamenter ilişkilerin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Parlamenter diplomasinin bölgesel istikrarın ve karşılıklı anlayışa katkı sağlayacağını kaydeden Özmen, "Karşılıklı saygı ve yapıcı diyalog temelinde ilerleyen ilişkilerimizin daha da güçlenmesini temenni ediyoruz" dedi. (İREM DELİCE)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.