AyFm 100.5

CHP’li Vekil meydanda zeytin eylemi yaparken Belediye Başkanı çam devirdi

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz’un zeytin yasasındaki değişikliğe tepki göstermek amacıyla Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen çevre eylemine katıldığı dakikalarda, CHP’li Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’nin talimatıyla yaklaşık 50 yıllık bir çam ağacının kesilmesi büyük tepki topladı.

Germencik Camikebir Mahallesi'nde, Hükümet Konağı arkasında yer alan sokakta bulunan yarım asırlık çam ağacı, belediye ekipleri tarafından kesildi. Kesim işleminin doğrudan Belediye Başkanı Burak Zencirci’nin talimatıyla gerçekleştirildiği iddia edildi. Aynı saatlerde Aydın merkezde çevre bilinciyle yapılan zeytin eylemi ise dikkat çekici bir tezat oluşturdu.

O anlarda CHP’li vekil ile CHP Aydın İl ve ilçe örgütleri, çevreciler ve sivil toplum kuruluşları Aydın’daki zeytinliklerin korunması için meydanlarda mücadele verirken, bir diğer CHP’li belediye başkanının doğaya müdahalesi kamuoyunda eleştirilere neden oldu.

Vatandaşlar, “Bir yanda zeytin ağacını koruma mücadelesi verilirken, diğer yanda yine CHP’li olduğunu iddia eden Başkan yıllanmış bir çam ağacını göz göre göre katlediliyor” diye tepkilerini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.