AyFm 100.5
  • 18 Ocak 2026, Pazar 07:58

Aydın'da dün neler oldu?

Ege’nin önemli kentlerinden Aydın, bir günde peş peşe yaşanan olaylarla gündeme geldi. Denizde kurtarılan düzensiz göçmenlerden jeotermal hatta yaşanan patlamaya, zincirleme trafik kazalarından vergi uyarılarına kadar kent genelinde dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

DİDİM AÇIKLARINDA DÜZENSİZ GÖÇMEN OPERASYONU

Aydın’ın Didim ilçesi açıklarında sabah saatlerinde denizde yaşanan hareketlilik, Sahil Güvenlik ekiplerini alarma geçirdi. Edinilen bilgilere göre, Yunanistan unsurları tarafından Türk karasularına geri itildiği belirlenen fiber karinalı lastik bot, kısa sürede tespit edildi. Botta aralarında 4’ü çocuk olmak üzere toplam 25 düzensiz göçmen bulunuyordu.

Saat 06.50 sıralarında gelen ihbar üzerine Sahil Güvenlik Gemisi TCSG-74 ile Sahil Güvenlik Botu KB-4 bölgeye sevk edildi. Ekipler, denizde sürüklenen botta bulunan göçmenleri güvenli şekilde gemiye alarak olası bir facianın önüne geçti. Kurtarılan göçmenler, ilk sağlık kontrollerinin ardından işlemlerinin yapılması için ilgili birimlere teslim edildi. Düzensiz göçmen hareketliliğiyle ilgili inceleme başlatıldı.

GERMENCİK’TE JEOTERMAL HATTA PATLAMA PANİĞİ

Aydın’ın Germencik ilçesinde bu kez karada yaşanan bir gelişme endişe yarattı. Bozköy Mahallesi’nde özel bir firmaya ait jeotermal akışkan iletim hattında meydana gelen patlama, çevrede paniğe neden oldu. Daha önce de arıza yaşandığı belirtilen hatta yeniden sorun çıkması üzerine ekipler bölgeye yönlendirildi.

Patlamanın ardından ana ulaşım yolu güvenlik gerekçesiyle kontrol altına alındı. Belediye ve kaymakamlık ekipleri hızla bölgeye sevk edilirken, zabıta ve teknik ekipler çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, hattın tehlike oluşturduğuna dikkat çekerek, ilk andan itibaren sahada olduklarını vurguladı. İlçe Kaymakamı Sultan Doğru da süreci yerinde takip etti.

İNCİRLİOVA’DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI

Günün bir diğer sıcak gelişmesi İncirliova ilçesinden geldi. Aydın-İzmir Karayolu üzerinde üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. TOKİ Konutları mevkiinde yaşanan kazada iki kişi yaralandı.

Yol çalışması nedeniyle iki yönlü trafiğe açık olan yolda, seyir halindeki bir otomobilin lastiği patlayan araca arkadan çarpmasıyla başlayan kazaya üçüncü araç da dahil oldu. Kazada yaralanan iki kişi, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kısa süreli trafik yoğunluğu, araçların kaldırılmasıyla sona erdi.

EFELER BELEDİYESİ’NDEN VERGİ UYARISI

Aydın merkez Efeler ilçesinde ise belediyeden önemli bir duyuru geldi. Mahalle statüsüne geçen eski köylerde yaşayan vatandaşlar için emlak ve çevre temizlik vergileri konusunda uyarı yapıldı. Belediyeden yapılan açıklamada, 1 Ocak 2026 itibarıyla bazı vergilerin tahsil edilmeye başlanacağı hatırlatıldı.

YENİ STATÜ, YENİ YÜKÜMLÜLÜK

2014 yılında Aydın’ın büyükşehir olmasıyla birlikte köylerin mahalleye dönüştürüldüğünü hatırlatan yetkililer, bu değişimin vergi sorumluluklarını da beraberinde getirdiğini belirtti.

İŞ YERİ SAHİPLERİNE ÖZEL HATIRLATMA

Özellikle kırsal mahallelerde iş yeri bulunan vatandaşların Çevre Temizlik Vergisi için beyan vermesi gerektiği vurgulandı.

ÇİNE’DE ZEYTİN HASADI ACI BİTTİ

Aydın’ın Çine ilçesinde zeytin hasadı sırasında yaşanan olay ise ilçeyi yasa boğdu. 40 yaşındaki Akif Kılıç, tarlada fenalaşarak yere yığıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Kılıç’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Evli ve bir çocuk babası olan Kılıç’ın ölümü, ailesi ve yakınlarını derinden sarstı.

EFELER’DE KAVŞAK KAZASI: 1 YARALI

Günün son kazası yine Efeler ilçesinde yaşandı. İki aracın kavşakta çarpışması sonucu bir araç yan yattı. Kazada, araçta yolcu olarak bulunan 17 yaşındaki genç yaralandı. Yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olayla ilgili polis ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. (İREM DELİCE)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.