
Tost, döner, hamburger derken son yıllarda yükselişe geçen lezzetlerden biri de makarna oldu. Aydın’ın Doğu Gazi Bulvarı’nda hizmet vermeye başlayan Pesto Makarna, farklı sos çeşitleri ve özgün konseptiyle dikkat çekiyor.
MOBİLYADAN GIDAYA UZANAN BİR GİRİŞİM HİKÂYESİ
İşletmenin kurucusu Volkan Aydın, 1979 doğumlu ve son altı yıldır Aydın’da ikamet ediyor. Evli ve üç çocuk babası olan Aydın, uzun yıllar mobilya sektöründe faaliyet gösterdikten sonra ekonomik nedenlerle yönünü gıda sektörüne çevirmiş.
“Mobilya sektörü ekonomik krizden fazlasıyla etkilendi. Biz de sektör değişikliği yapmak zorunda kaldık. Son dönemde makarnaya olan ilginin artmasıyla bu alanda bir adım atmaya karar verdik.” dedi.
DÖRT ÇEŞİT MAKARNA, 18 ÇEŞİT SOS
Henüz bir ay önce faaliyete geçen işletmede üçü hazır, biri el kesimi olmak üzere toplam dört farklı makarna türü bulunuyor. Her makarnaya uygulanabilen yaklaşık 18 çeşit sosla, müşterilere özgün tarifler oluşturma imkânı sunuluyor.
“Pesto’da kendi makarnanın şefi sensin” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Aydın, “Her müşteri kendi damak zevkine göre kombinasyonlar yapabiliyor. Aslında burada herkes kendi şefliğini yapıyor.” ifadelerini kullandı.
DOYURUCU PORSİYON, UYGUN FİYAT
Fiyat politikasında da iddialı olan Pesto Makarna, en düşük makarnanın 75 TL olduğunu ve bu porsiyonun 620 gram geldiğini belirtiyor. En yüksek fiyatlı ürün ise 195 TL. Öğrenciler ve geniş porsiyon arayanlar için ideal seçenekler sunduklarını belirten Aydın, tüm yemek kartlarıyla çalıştıklarını ve tüm platformlarda paket servis hizmeti verdiklerini de ekledi.
MAKARNAYA OLAN İLGİ ARTIYOR
Volkan Aydın, makarnaya olan talebin özellikle son iki yılda gözle görülür şekilde arttığını belirterek, “İnsanlar artık makarnada da kalite ve çeşitlilik arıyor. Bu ilginin farkında olarak harekete geçtik. Gıda sektöründe doğru bir tercih yaptığımızı düşünüyoruz.” dedi.
PESTO’YU FARKLI KILAN NE?
Pesto Makarna’nın lezzet açısından diğerlerinden farklı olduğunu ifade eden Aydın, burada herkesi kendi makarnasının şefi olduğunu belirtti. Tercih edilen sos ve farklı porsiyon seçenekleri ile Pesto Makarna misfirlerini ağırlamayı bekliyor.
İşletme her gün saat 11.00’de servis vermeye başlıyor, 22.00’ye kadar müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. (HAZEL BAYIK)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.