CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada işsizlik, düşük ücret ve emekli maaşları üzerinden iktidara yüklendi. Paylaşılan veriler, milyonların geçim sıkıntısıyla boğuştuğunu ortaya koydu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada ekonomik göstergeler üzerinden açıklamalarda bulundu. Bülbül, çalışmak isteyenlerin işsizlik, çalışanların ise düşük ücret kıskacına itildiğini belirterek, emeklilerin açlık sınırının altında yaşamaya zorlandığını vurguladı.
Bülbül’ün konuşmasında öne çıkan başlıklardan biri işsizlik verileri oldu. Türkiye’de geniş tanımlı işsiz sayısının 12 milyonun üzerine çıktığını ifade eden Bülbül, bu rakamın Avrupa Birliği ülkelerindeki toplam işsiz sayısına denk geldiğine dikkat çekti. İş arama umudunu yitiren vatandaşların resmi istatistiklerde görünmez hale geldiğini belirtti.
"EMEKLİ, İŞSİZ, ASGARİ ÜCRETLİ SUSMAYACAK"
Konuşmasında İşsizlik Sigortası Fonuna da değinen Bülbül, "İşsizlik Fonu işsiz için değil, işveren için kullanılmaktadır. İş arama umudunu yitiren yurttaş, yok sayılıyor. 2025’in 11 ayında 1 milyon 657 bin 568 kişi işsizlik maaşına başvurdu; başvuranların yüzde 52’si İŞKUR’dan tek kuruş ödeme alamadı. Çalışmak isteyenler işsizliğe, çalışanlar düşük ücrete mahkum edildi. Emekliler ise açlık sınırının altındaki maaşlarla hayatta kalmaya zorlanıyor. bin 62 TL’lik zam ile, 69,5 milyar liralık emekli maaşı maliyetinden şikayet eden, ‘Her şeyi de devletten beklemeyin’ diyen iktidar, prim ödeyerek bu ülkeye hizmet etmiş insanlara 20 bin lirayla susmalarını dayatıyor. Emekli, işsiz, asgari ücretli susmayacak. Sosyal devlet çökmüştür. Düşük ücret, işsizlik, kredi kartına mahkumiyet ve yoksulluk büyümektedir. CHP olarak, vatandaş hakkını alana kadar mücadele edeceğiz" dedi. (İREM DELİCE)























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.