Takip Et

“Büyükşehir peşkeş çekiyor! Bu bir usulsüzlüktür”

Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ve tvDEN ekranlarında yayınlanan “Baş Başa” programının bu bölümünde konuğu Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol oldu. Erol çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdiği programda, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Buharkent’te seçim yatırımı için kendi partililerine parke taşlarını peşkeş çektiğini iddia etti.

YEREL SEÇİMDE YENİDEN ADAY OLACAK MI?

Yaklaşan yerel seçim öncesi yeniden göreve talip olduğunu belirten Mehmet Erol, “yeniden adayım” dedi. Milletimiz bize teveccüh gösterir görevi tevdi ederse üçüncü dönem görevimizi yürüteceğiz. 2014 yılında verdiğimizi sözlerin arkasında durduk. Sonrasında 2019’da verdiğimiz sözler de var. Onları tamamlamak üzere yeniden aday olduk. Yeni dönem için de sözlerimiz olacak” dedi.

“PROJE TAKİPLERİ İÇİN ANKARA’YA SIKÇA GİDİYORUM”

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, çok sayıda projelerinin olduğunu ve bunlardan bazılarının Ankara’nın desteği ile yürüyecek projeler olduğunu belirtti. Erol “Bizim bu projelerimiz ya da Ankara’dan yapılması gereken projeler için konuyu yerinden takip için Ankara’ya sıkça gidiyoruz. Mesela spor yatırımları, sanayi yatırımları ve OSB konuların desteklenmesi takip gerektiriyor. En son olarak Enerji Bakanımız ile bir daha görüştük. Bu görüşmemiz üçüncü oldu. Kendisinden de doğalgaz sözünü aldık. Jeotermal ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Hem doğalgaz hem de jeotermal nasıl olacak sorusunu aydınlatmak istiyorum. Biz bu konuda vatandaşa bir seçenek sunmak istiyoruz” diye konuştu.

“İKİ DÖNEMDE ÇOK BÜYÜK HİZMETLER ÜRETTİK”

Erol, “İki dönem görevimizdeki süreç gerçekten içimize sindi. Çok büyük hizmetler ürettiğimizi düşünüyorum. Ben her alandan bakıp bunu söylüyorum. İlk göreve geldiğimizde hiçbir sosyal tesisi, alanı, insanların akşamları gidip oturabileceği bir alan neredeyse yoktu. Onu sağlamış olduk. Tarım sulamaları ile ilgili çok fazla sorunlar vardı. Birçoğuna çözüm bulduk ve projelerimiz devam ediyor. Hem belediye olarak bizim hem de DSİ’nin projeleri hızla devam ediyor. Buharkent için üniversitenin açılması yıllarca hayal idi ve bu açılışı da biz yaptık. Buharkent bir üniversite kenti haline geldi. Organize Sanayi Bölgesi kapanma noktasına gelmiş, yıllardır kimsenin sorumluluk almadığı bir alandı. Bizden önce 5 yıl yönetimsiz kalmıştı. Şimdi OSB’yi tamamladık. Baktığınız zaman Buharkent büyüyen, nüfusu artan, yeni iş alanları artan bir ilçe haline geldi” ifadelerini kullandı.

“OSB’DE HEDEF 5 BİN KİŞİNİN ÇALIŞTIRILMASI”

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, OSB’de şuanda 400 kişinin istihdam edildiğine dikkati çekerek, yeni fabrikaların açılması ile birlikte bu sayının 5 bine kadar çıkmasını hedeflediklerini söyledi. Erol, “Biz bu 5 bin istihdam hedefimize üçüncü dönemimizin sonuna doğru ulaşırız. Şuanda 13 binin üzerinde bir nüfusumuz var. Bu istihdam hedefimiz tuttuğunda nüfusun 25 bini aşması anlamına geliyor. Böyle olduğunda yeni sektörler ve yeni iş alanları doğacaktır. Yeni dönemimizde bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR YOLLARA DÖŞENEN TAŞLARI BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİYOR”

Başkan Mehmet Erol, Buharkent’te yolların çok kötü bir durumda olduğunu ve bunun sorumlusunun da Aydın Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. Erol, “İlçe merkezimizde Büyükşehir Belediyesi kanalizasyon yağmur suyu hattı çalışmasına başladı ve bir yıldır devam ediyor. Bir yıldır açılan, boruları döşenen yolların hala zemin kaplamaları yapılmadı. Şimdi her yere girdiler maalesef. Buharkent çok güzeldi yol bakımından. Hiç taş döşenmemiş yer bırakmadık aslında. Bizim yaptığımız yolları bozdular. Biz onlara taş döşemeden önce gelip çalışmaları yapmaları söyledik ama o zaman yapmadılar. Vatandaş da bizi zorlayınca biz yollara taş döşedik. Şimdi onları söktüler hatta dağıtıyorlar sağa sola. Peşkeş çekiyorlar aslında. O taşlar kullanılabilir durumda taşlar aslında. Sökülen taşların yüzde 80’i zaten sağlam. Bunlarla yapılması gereken yerleri yapmıyorlar. Onları birilerine, partililere, seçime yönelik yatırım yaparak dağıtacaklarına, yol yapmaları gerekiyor. Taşları gelen götürüyor, sıraya alıyorlar, bedava dağıtıyorlar. Bu bir usulsüzlüktür, bu taşların ekonomik bir değeri vardır. Ahmet’e Mehmet’e ‘Al sen bunları götür’ denilemez. İsteyen istediği kadar götürüyor. Kamyonla taşıyorlar, bedava” şeklinde konuştu. (ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.