Takip Et

SON DAKİKA

“Bildiklerimi konuşursam CHP diye bir parti kalmaz”

15 Mayıs 2019, Çarşamba 11:57

     


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte yargılandığı davanın önceki günkü duruşmasında, kendisini cezaevinde ziyaret eden Serhan Seyhan ve bazı bakanların avukatlarının CHP’li belediye başkanları hakkında konuşması için baskı yaptıklarını öne süren Erkan Karaaslan’ın, “Bildiklerimi konuşursam CHP diye bir parti kalmaz” dediği iddia edildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

FETÖ’nün sözde belediyeler imamı olduğu iddia edilen, çoğunluğu CHP’li olmak üzere 300’e yakın belediyeye danışmanlık hizmeti veren ve geçtiğimiz aylarda Ankara’da yakalanarak tutuklanan Erkan Karaaslan’ın, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmadaki ifadelerinin yankısı sürüyor.

Karaaslan’ın, 14 Mart’ta kendisini Sincan T Tipi Cezaevinde ziyaret ederek Özlem Çerçioğlu, Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere CHP’li belediyelerle ilgili konuşması için baskı yaptığını öne sürdüğü Serhan Seyhan yazılı bir açıklama yaptı. Seyhan açıklamasında, “Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan FETÖ tutuklusu Erkan Karaaslan’ın 3. duruşmada şahsım ile ilgili verdiği beyanı sonrası açıklama yapma gereği hasıl olmuştur. Kendisi ile Ankara Sincan T Tipi Cezaevinde yaptığım görüşme ve detaylarını tüm kamuoyuyla paylaşmak isterim. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ziyaret talebinde bulunarak kendi iradem ve isteğimle yaptığım bir görüşmedir. Kendisine baskı yaptığım konusundaki açıklamasının gerçekle yakından uzaktan alakası yoktur” dedi.

“YOLSUZLUK DOSYASINI SANİYE

SANİYE ANLATACAĞINI SÖYLEDİ”

Serhan Seyhan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ayrıca görüşme bahsi geçtiği gibi avukat görüşmesi olarak değil normal ziyaretçi olarak aramızda ses geçirmeyen cam önünde telefon eşliğinde yapılmıştır. Tüm görüşmelerin de kayıt altında olduğunu düşünüyorum. Neler bildiğini bildiğimi, onun da benim bildiğimi biliyor olduğunu ayrıca bu konu hakkında artık doğruları söylemesi gerektiğini aksi halde yüksek ceza alabileceğini düşündüğümü söyledim.

Erkan Karaaslan, görüşmede ben oraya gitmesem de hazırlandığını, tutuklu olduğu FETÖ davasından beraat etmesi şartıyla bildiklerini anlatacağını ifade etmiştir. Bildiklerini anlatmak istediği ve beraat etmesi karşısında konuşacağını beyan ettiği bir dilekçe ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduğunu biliyorum.

O görüşmede Erkan Karaaslan bana, bildiklerini konuşması halinde CHP diye bir parti kalmayacağını, 1 Milyarlık yolsuzluk dosyasını saniye saniye anlatacağını ifade etmiştir.

FETÖ davasından beraat etmesi halinde bunların gerçekleşeceğini söylemiştir. Ben kendisine böyle bir yetkimin olmadığını, etkin pişmanlık çerçevesinde kendisini doğruları anlatmasının lehine olacağını ve kamuoyunun aydınlatılmasının kendisinin de kamunun da yararına olacağını ilettim. Bildiklerini anlatması koşuluyla beraat etmesi meselesini benim çözebileceğimi söylemesine rağmen böyle bir etkimin olamayacağını söylediğim bir görüşme olmuştur.

Tüm görüşmeler cezaevi standartları gereği kayıt altındadır. Bu görüşme hakkımda sahte avukat gibi görüşmeye gittiğimi, itham edici şekilde haber yapan basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacağımı belirtirim.”

“ÇERÇİOĞLU VE KARAASLAN

GERÇEKLERİ ANLATSIN”

Kendisini baskı yapmak ve tehdit etmekle suçlayan Karaaslan’ın bu güne kadar suç duyurusunda bulunmamasını da ilginç bulduğunu ifade eden Seyhan, “Bu konunun siyasi malzeme yapılması ahlaka uygun değildir. Kendisi ile ilgili birçok tanık ifadesi verdiğim kişiyi doğruları söylemeye davet etmiş olmamı ‘baskı uyguluyor ve tehdit ediyor’ gibi açıklamalarda bulunan kişinin aradan geçen 2 aylık bir süreye rağmen suç duyurusunda bulunmaması da ilginçtir. Eğer bir baskı veya tehdit unsuru söz konusuysa kendisini suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum. Kaldı ki kendim de iftira atıldığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunacağımı bildiririm.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanının, katılmadığı bir duruşmada kendisine kumpas kurulduğu ifadeleri ile mağdur edebiyatı yapıyor olmalarını da esefle kınıyorum. Sanık olarak yargılanan Erkan Karaaslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu tüm kamuoyu önünde doğruları ve gerçekleri anlatmaya davet ediyorum” dedi. (GÖKHAN DÜZYOL)

Çerçioğlu hakkında yakalama kararı verildi







 
Son Eklenen Haberler