Takip Et

Şubat ayında Aydın’da çilek üretiliyor

Aydın’ın İncirliova ilçesi Erbeyli Mahallesi’nde Şubat ayında çilek üretimi devam ediyor.

İncirliova ilçesi Erbeyli Mahallesi muhtarı ve aynı zamanda çilek üreticisi İsmail Akça kış ayında yetişen Fresh çileğin işçiliğinden bahsetti.

“PARA KAZANIYORUZ AMA MALİYETLER YÜKSEK”

Yaklaşık 4 yıldır serada çilek üreticiliği yapan Erbeyli Muhtarı İsmail Akça, “Biz yavaş yavaş çileğe dönmeye başladık. 3-4 yıldır yapıyorum bu işi. Fiyat olarak geçen sene biraz sıkıntı yaşadık. Ama iyiydi. Para kazanıyoruz ama maliyetler yüksek. Çilekle geçimimizi sağlıyoruz” dedi.

“50 TON ÇİLEK BEKLİYORUZ”

İşçilik konusuna da değinen Muhtar Akça, “Çilek işi maliyetli. Naylonu, demiri, fidanı, gübresi baya maliyetli oluyor. Dışarda yaptığımız çiftçilikle bunun arasında dağlar kadar fark var. Bunu işçilik olayı çok. Geçen sene fiyat 20-25 lira arasıydı. Şuan 70-80 lira diyorlar ama bilemiyoruz tabi piyasayı. Bu gördükleriniz kış çileği, diğerleri yaz çileği. Kasım ayında fidanları dikiyoruz. Şubat, Mart gibi toplamaya başlıyoruz. Yaza kadar çilek çıkıyor. Benim burada 10 dönümlük bir çilek seram var. Ortalama 4-5 ton alırsam dönümden bir 50 ton çilek bekliyoruz. Pazarcılara yetiştiremiyoruz. Çileklerimiz fresh cinsi. Günlük işçilerimiz geliyor. İşçi fiyatları da 500 lira oldu. Kolay bir iş değil. Dışarda çalışmakla içerde çalışmak arasında çok fark var. Sabah erken geliyoruz. Bitmese de ertesi güne bırakıyoruz” dedi. (SELİME AYDEMİR) 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.