Takip Et
  • 18 Haziran 2016, Cumartesi 12:19

Saklı cennet "Baş Değirmen"

Binlerce ağacın arasında kalan, altından akan derenin üzerine kurulan kamelyalarla hizmet veren Başdeğirmen Restaurant, ziyaretçilerine huzur dolu keyifli dakikalar yaşatıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Köşk'ün, Koçak Mahallesi'nde Zekai Karatakka tarafından kurulan Başdeğirmen Restaurant, 2004 yılından bu yana misafirlerini ağırlıyor. 100 dönüm arazi içinde kurulan, 13 tane bahçenin ortasında yer alan mekan, 70 kamelya ve 500 kişi kapasiteli oturma alanıyla hizmet veriyor. İşletme sahibi Karatakka, Başdeğirmen’in gelişimini şöyle anlatıyor:

"Bu işe önce 5 tane kamelyayla başladık. Daha sonra talep geldikçe bu sayı 10 oldu. Sonra daha çok arttırdık derken bugün 70 tane kamelyamız var. 500 kişiyi ağırlayacak şekilde masa sandalyemiz var. Alkol yasak olduğu için özellikle aileler tarafından çok tercih ediliyor. İnsanlar buraya kafa dinlemeye geliyor."

Başdeğirmen, 4 tarafı ağaçlarla çevrili, altından dere akan, su ve kuş seslerinin hakim olduğu, insanın ruhunu dinlendiren bir özelliğe sahip. İşletme, özellikle yaz günlerinde, sıcak havadan bunalanların kaçamak yeri haline gelmiş gibi görünüyor. Doğal güzelliği yaşamak ve ciğerlerini tertemiz oksijenle doldurmak isteyen herkesin yolu buradan geçiyor. Müdavimi olan müşterileri de her fırsatta stres atmak, rahatlamak ve doğal bir ziyafet çekmek için Başdeğirmen’in yolunu tutuyor.

LEZZETİ DOĞADAN

Kendi arabasıyla ulaşma imkanı olmayanlar, Ödemiş ve Akçaköy dolmuşlarıyla mekana ulaşabiliyor. Balık, köfte, saç kavurma, kahvaltı ve semaver çay, Başdeğirmen'de en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. İşletmede, çeşit çeşit meyve ve sebzelerin yetiştiği bahçelerden taze taze toplanan ürünler kullanılıyor. Çaydan menemene, kızartmadan bazlamaya kadar her şey odun ateşinde pişiriliyor. Başdeğirmen’de sadece hayvan gübresi kullanılarak yetiştirilen, hormonsuz ürünlerle yapılan, 16 çeşitten oluşan kahvaltıyla, yem verilmeden, doğal yollarla beslenen balıklarla masanızı süsleyen akşam yemeğiyle ya da sadece sohbet etmek için geldiğinizde, sohbetinizi süsleyen bir semaver çayla, hem lezzetin hem de doğanın tadını doyasıya çıkarıyorsunuz. İşletme, daha çok köy hayatı yaşamak ve köy havası almak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Karatakka, ‘’Doğallığı bozmadan, çürümeyen ağaç kullanarak kamelya yaptık. Beton binalardan sıkılan insanlar buraya geliyor’’ diyor.

KENDİNİZE VAKİT AYIRIN

Bağdeğirmen’in en önemli özelliklerinden biri de telefonların çekmemesi. Buraya gelenler isteseler de telefonlarıyla zamanlarını harcayamıyor. Bütün haftanın yorgunluğunu atmak ve hafta sonunu sadece kendine ayırmak isteyenler, bu nedenle Başdeğirmen'i tercih ediyor. Yeşilliklerin içinde kalan işletme, kafa dinlemek isteyenler için bir mabet görevi üstleniyor. Başdeğirmen'e gelenler, kamelyaların üzerine atılan minderlere uzanıp kitap okuyarak, sohbet ederek vakit geçiriyorlar.

ORGANİK PAZARYERİ

Domates, biber, patlıcan, soğan, salatalık gibi taptaze dalından toplatılan sebzeler, servislere konulduğu gibi işletmede kurulan sergide de satılıyor. Müşteriler kurulan küçük pazaryerinde tadına baktıkları ürünleri satın alma imkanına sahip oluyorlar. Bal, pekmez ve nar ekşisinin de satıldığı Başdeğirmen'de, katkısız, hormonsuz ürünler müşteriyle buluşturuluyor. İşletme sahibi Zekai Karatakka, ‘’Gübreleme, hayvansal gübre gibi kültürel yöntemler kullanıyoruz. Hem sağlıklı ürünler üretiyoruz hem de toprak verimliliğini arttırmış oluyoruz. Sentetik kimyasal gübre, ilaç, hormon ve çeşitli katkı maddelerini kesinlikle kullanmıyoruz’’ diyor.

Baş Değirmen Restaurant

Eğrikavak Köyü

Başdeğirmen Mevkii

(Ödemiş - Aydın 10. Km.)

Tel: (0256) 476 10 85

(0256) 476 10 21 (ESRA MUTİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.