Takip Et
  • 29 Mayıs 2025, Perşembe 17:22

Aydın semalarında gururlandıran hareketlilik

Aydın’ın Efeler ilçesindeki 1. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı’nda yarın son kez düzenlenecek yemin töreni öncesi yapılan helikopterli tatbikat, gökyüzünde gurur dolu anlara sahne oldu. Tatbikatta komandoların helikopterden Atatürk posteri ve Türk bayrağı açarak yaptığı gösteri, izleyenleri hem duygulandırdı hem de heyecanlandırdı.

Yarım asırdır Türkiye’nin dört bir yanından gelen acemi erlerin eğitim aldığı Aydın 1. Jandarma Eğitim Taburu, artık acemi eğitimi vermeyecek. Tabur, son yemin töreninin ardından profesyonel komando eğitim merkezi olarak faaliyet gösterecek.

Veda niteliği taşıyan bu son yemin merasimi için hazırlıklar gün boyu devam ederken, Aydın semalarında yapılan prova nefesleri kesti. Helikopterden sarkan komandoların, dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri eşliğinde yaptığı geçiş vatandaşların büyük ilgisini çekti. Gökyüzündeki bu anlamlı görüntüler, törene saatler kala duygusal bir atmosfer yarattı.

Vatandaşlar, son kez eğitim alan acemi erlerin yemin töreni için büyük bir kalabalıkla tabura akın etmeye hazırlanırken, Jandarma Komutanlığı da görsel bir şölen sunmaya hazırlanıyor. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.