AyFm 100.5
  • 27 Kasım 2025, Perşembe 09:53

Tepecik’te hafızlık kursunun tabliye betonu dualarla döküldü

Efeler’in Tepecik Mahallesi’nde hayırseverlerin katkılarıyla yapımına başlanan Tepecik Hafızlık Kız Kur’an Kursu inşaatı hızla ilerliyor. Temeli kısa süre önce atılan yapı, tabliye betonunun dualarla dökülmesiyle birlikte gözle görülür biçimde yükselmeye başladı.

İnşaat alanında konuşan Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, kursun manevi açıdan taşıdığı önemi vurgulayarak duygu dolu ifadeler kullandı. Güneş, “Bugün burada sadece bir yapı değil; ilim, irfan ve hafızlık yolunda geleceğe atılan bir temel var. Bu kurs tamamlandığında nice yavrumuz burada Kur’an'la büyüyecek, hafız olacak. Her tuğlasında bir hayır, her harcında bir dua olacak” dedi. Hayırseverlere ve projeye destek veren herkese teşekkür eden Güneş, eserin hayırla tamamlanması temennisinde bulundu.

KURS İÇİN ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Efeler İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun da inşaatın planlanan takvimde ilerlediğini belirterek kursun en kısa sürede hizmete açılması için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade etti.

Bölgeye önemli bir din eğitimi kazandıracak olan Tepecik Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nun, tamamlandığında kız öğrencilerin hafızlık eğitimi alabileceği modern ve kalıcı bir eğitim merkezi olması hedefleniyor. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.