 
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçişi, siyasette olduğu kadar iş dünyasında da yankı uyandırdı. CHP lideri Özgür Özel’in “Batmak üzere olan jant firması” sözleriyle dikkat çektiği Jantsa, yılın ilk 9 ayında 36,2 milyon TL zarar açıkladı. Şirketin satışları, brüt karı ve net karı sert düşüş yaşadı.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ağustos Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederek AK Parti’ye katılmıştı. Bu gelişme, hem siyasette hem de iş dünyasında geniş yankı buldu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu kararın arka planında yalnızca siyasi değil, ekonomik gerekçelerin de bulunduğunu iddia etmişti. 
2025 yılı üçüncü çeyrek bilanço sonuçlarını yayımlayan Jantsa, yılın ilk 9 ayında 36,2 milyon TL zarar açıkladı.
Şirketin satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 oranında düşerken, brüt karı yüzde 46, net karı ise yüzde 71 oranında geriledi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 89,4 milyon TL net kar açıklayan firma, bu yıl zarar hanesine geçti.
Çerçioğlu’nun AK Parti’ye katılması sonrasında Jantsa hisselerinde kısa süreli bir yükseliş yaşandı. Ancak bu ivme, beklenen istikrarı sağlayamadı. (İREM DELİCE)
 
      
 
 























 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.