 
Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçişini sert sözlerle eleştirdi. Yetişkin, Çerçioğlu’nun bu kararla 344 bin seçmenin iradesini yok saydığını ifade ederek, "Çerçioğlu’nun attığı her adım, aldığı her karar titizlikle incelenecektir" dedi.
Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Özlem Çerçioğlu’nun iktidar partisine geçişi sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Yetişkin, Çerçioğlu’nun kendi siyasi geleceğini korumak adına, kendisini o makama taşıyan 344 bin seçmenin iradesine ihanet ettiğini vurgulayarak bu tutumun yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil, Aydın halkının demokratik tercihine de yapılmış büyük bir haksızlık olduğunu vurguladı.
"YALAN VE VE İFTİRA İÇERİKLİ HABERLERLE DE KARŞI KARŞIYA KALDIK"
Yetişkin, açıklamasında Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantılarında yaşanan gelişmelere de değindi. Eylül ayında gerçekleştirilemeyen meclis oturumunun, Çerçioğlu’na bağlı bürokratlar tarafından “bilinçli şekilde sabote edildiğini” öne sürerek, "Bu süreçte, belirli odaklarca yönlendirilen sosyal medya trolleri ve haber siteleri üzerinden, kamuoyunda korku ve kaygı yaratmaya yönelik yalan ve iftira içerikli haberlerle de karşı karşıya kaldık. Ancak bu kara propaganda girişimleri, siz değerli Aydınlıların vicdanında hiçbir karşılık bulmadı, bulmayacaktır da" ifadelerini kullandı.
"HİZMET ODAKLI ÇALIŞMALARIMIZI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ"
CHP olarak hizmet odaklı bir anlayışla hareket ettiklerini vurgulayan Yetişkim, “Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak, Büyükşehir Belediye Meclisinde hizmet odaklı çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Hem AKP iktidarının hem de artık onun bir parçası haline gelen Özlem Çerçioğlu’nun sizlere vaat edip yerine getirmediği tüm hizmetlerin yakın takipçisi olacağız"
"HER KONUYU TİTİZLİKLE İZLEYECEĞİZ"
CHP Meclis Grubu’nun, Aydın ve 17 ilçesindeki hizmetlerin aksamaması için çalışmalarını sürdüreceğini kaydeden Başkan Yetişkin, "CHP Meclis Grubu olarak her konuyu titizlikle izleyeceğiz. Parti bünyemizde oluşturulan ekipler, sahada nokta nokta incelemeler yapacak, tespit edilen tüm eksiklikleri kamuoyuyla şeffaf biçimde paylaşacaktır" diye belirtti.
"HİÇBİR DOSYANIN SÜMEN ALTI EDİLMESİNE İZİN VERİLMEYCEKTİR"
Yetişkin, açıklamasında Çerçioğlu ve bazı bürokratlar hakkında yürütülen yasal süreçlerin de yakın takipte olduğunu dile getirerek, “Bu konuda partimiz tarafından en üst düzeyde oluşturulan hukuk ekibi, tüm süreçlerin adil ve eksiksiz şekilde yürütülmesi için görev başındadır. Hiçbir dosyanın sümen altı edilmesine izin verilmeyecektir. Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla Özlem Çerçioğlu’nun attığı her adım, aldığı her karar titizlikle incelenecektir: Gerçekten Aydın’ın yararına mı, yasal mı, kamuya faydası var mı — tüm bu soruların yanıtı kamuoyu ile paylaşılacaktır. Gerektiğinde Meclisimize soru önergeleri sunularak bu süreçlerin yasal zeminde araştırılması sağlanacaktır"
Sözlerini CHP’nin misyonuna vurgu yaparak tamamlayan Anıl Yetişkin, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Aydın’da da cumhuriyetimizin, demokrasimizin, toplumsal eşitliğimizin ve halka hizmet anlayışının en güçlü teminatı olmaya kararlılıkla devam edeceğiz" diye ekledi. (İREM DELİCE)
 
      
 
 























 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.