AyFm 100.5
  • 31 Ekim 2025, Cuma 07:54

Aydın'da dün neler oldu?

Aydın’da dün hem emniyet operasyonları hem de toplumsal olaylar dikkat çekti. Jandarma ve polis ekiplerinin yürüttüğü operasyonlarda aranan şahıslar yakalanırken, kent genelinde yaşanan kazalar, tartışmalar ve görev değişiklikleri de gündeme damga vurdu.

ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona imza attı. “Kasten yaralama” suçundan hakkında 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Jandarmanın titiz takibi sonucu yakalanan hükümlü, işlemlerinin ardından Aydın E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi. Aynı gün Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de ‘hırsızlık’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan H.E.’yi Kurtuluş Mahallesi’nde düzenlenen operasyonla yakaladı. Zanlı, adliyeye çıkarılmasının ardından cezaevine gönderildi.

YILDIRIM ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Aydın İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde yürütülen geniş çaplı operasyonla, suç işlemek amacıyla kurulan organize bir çete çökertildi.

Kendilerini “Yıldırım Çetesi” olarak adlandıran grubun, Aydın ve İzmir’de silahla tehdit, ev ve araç kurşunlama olaylarını örgütlü şekilde gerçekleştirdiği tespit edildi.

KOM Şube Müdürlüğü, Söke JASAT ve Merkez Karakol Komutanlığı ekiplerinin ortak çalışmasıyla çete üyeleri uzun süredir teknik ve fiziki takibe alındı. Elde edilen bilgilere göre örgüt üyeleri, işledikleri suçların ardından video kaydı alarak korku yaymaya çalıştı.

Yurt dışına kaçan çete liderinin talimatlarını yerine getiren 5 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Mahkemeye çıkarılan 4 kişi tutuklanırken, 1 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Örgüt liderinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.

SÖZ MUHTARDA PROGRAMINDA KURTULUŞ MAHALLESİ KONUŞULDU

TVDEN ekranlarında İrem Delice’nin sunduğu Söz Muhtarda programının 5. bölümünde, Efeler Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Funda Utaş konuk oldu.

Programda mahallenin sosyal projeleri, altyapı sorunları ve mahalle sakinlerinin beklentileri ele alındı. Utaş, mahallede dayanışma kültürünün önemine dikkat çekerek “Birlikte hareket ettiğimizde her sorun çözülür” ifadelerini kullandı.

KUŞADASI’NDA PAZARDA FİYAT TEPKİSİ

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bu hafta kurulan semt pazarında hem pazarcılar hem de vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi oldu.

Kirazlı Mahallesi’nde üreticilik yapan Serdar Aras, “Bizim için fiyatlar geçen seneye göre düşük ama alıcı için pahalı. Maliyetler arttı, alım gücü azaldı,” sözleriyle üreticinin sıkıntısını dile getirdi.

Vatandaşlar ise pazarda sebze ve meyve fiyatlarının her hafta arttığını belirterek “Her şey pahalı, alım gücümüz kalmadı” dedi.

EFELER’DE MİNİBÜS KAZASI KORKUTTU

Efeler ilçesinde sanayiye götürülmek istenen şehir içi minibüsü, önüne çıkan motosiklete çarpmamak için manevra yapınca bir evin bahçesine daldı.

Olay, Meşrutiyet Mahallesi Batı Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Freni tutmayan minibüs, bahçe duvarında asılı kalırken can kaybı yaşanmaması büyük bir faciayı önledi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede ikinci bir kazanın yaşanmaması için önlem aldı.

EFELER’DE POLİSİN ELİ KIRILDI

Efeler Polis Merkezi önünde yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Tartışmaya müdahale eden polis ekiplerine direnen iki kişi gözaltına alındı.

UZMANINA SOR PROGRAMINDA DR. RABİA ESER’DEN DİKKAT ÇEKEN MESAJLAR

TVDEN’de Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan Uzmanına Sor programında, Uzm. Dr. Rabia Eser konuk oldu.

“Süslü doktor” olarak da tanınan Eser, Aydın’a dönüş hikayesini ve tamamlayıcı tıp alanındaki çalışmalarını anlattı. Eser, “Baskılamak değil, vücudun iyileşme kapasitesini güçlendirmek istiyorum,” dedi.

VATANDAŞ TEMİZLİK HİZMETLERİNDEN ŞİKAYETÇİ

Aydın sokaklarında yapılan mikrofon röportajlarında, vatandaşların büyük bölümü temizlik hizmetlerinin yetersizliğinden şikâyet etti.

Bir mahalle sakini “Pislikten görünmüyor, memnun değiliz” derken, bir diğeri “Ara sokaklarda temizlik geç yapılıyor. Belediyeler arasında koordinasyon eksikliği var” ifadelerini kullandı.

TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevinde değişiklik yaşandı. Mehmet Örnek, görevini İbrahim Selli’ye devretti.

Örnek, Karpuzlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne atanarak yeni görevine başladı.

EFELER VE ÇİNE’DE KAVGALAR GÜNDEMDE

Efeler’de bir spor salonu önünde iş yeri sahibiyle müşteri arasında çıkan tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle olay büyümeden sona erdi.

Çine ilçesinde ise iki komşu işletmeci arasında çıkan kavgada bir kişi yaralandı. Yaralı işletmeci hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı. (İREM DELİCE)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.