AyFm 100.5
  • 17 Aralık 2024, Salı 13:51

Aydın’da eskort çetesi davası devam ediyor

Aydın’da, kendilerini “eskort” olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı belirlenen 15 kişinin yargılanmasına 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor. Yaklaşık 2,5 yıldır süren dava, dolandırıcılık mağdurlarının ve henüz tespit edilemeyen zararların varlığı nedeniyle kamuoyunda dikkat çekiyor.

Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 7’si kadın, 8’i erkek toplam 15 sanığın yaşlarının 20 ila 30 arasında değiştiği belirtildi. Şüpheliler arasında kadın sanıklar A.S.T., C.Ş., M.P., Ç.Ö., U.K., K.Ç., O.Ç.Ö.; erkek sanıklar ise C.H.C., E.Ç., N.K., İ.B., A.Ç., F.S., K.K. ve E.B. yer alıyor.

Sanıkların adreslerinde yapılan aramalarda: 72 dijital materyal (bilgisayar, telefon, hafıza kartı), 14 farklı banka kartı,

49 bin 600 TL nakit para, 100 Avustralya doları ele geçirildi.

Mahkeme sürecinde ele geçirilen materyallerin incelendiği, ancak dolandırıcılık mağdurlarının ve oluşan zararların tam olarak tespit edilemediği öğrenildi.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında uygulanan yurt dışına çıkış yasağı kararının devamına hükmederek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 2,5 yıldır süren davada mağduriyetlerin büyüklüğü ve zararların kapsamı, davanın çözüm sürecini karmaşık hale getiriyor. (SELİNAY MUTLU) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.