• 3 Ağustos 2026, Pazartesi 12:01

Aydın'da bu kıyafetler moda oldu

Aydın'da düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelinlik mağazalarında da hareketlilik yaşanıyor. Evlilik hazırlığı yapan gelin adayları yeni sezon modellerini incelerken, sünnet hazırlığı yapan aileler de sünnet annesi kıyafetleri için mağazaların yolunu tutuyor. Sektör temsilcileri, bu yıl özellikle Fransız dantelli gelinlikler ile Helen model tasarımların yoğun ilgi gördüğünü belirtiyor.

Yaklaşık 25 yıldır gelinlik sektöründe hizmet veren Esma Tükenmez, mesleğini severek yaptığını belirterek, yıllardır gelin ve sünnet annelerini en özel günlerine hazırlamaya devam ettiğini söyledi.

"FRANSIZ DANTELİ VE HELEN MODELLERİ ÖN PLANDA"

Bu sezon gelin adaylarının tercihlerine ilişkin bilgi veren Tükenmez, en çok Fransız dantelli modellerin ilgi gördüğünü ifade etti.

"Bu sene kızlarımız en çok Fransız dantelli gelinlikleri tercih ediyor. Helen model gelinliklere de yoğun talep var. Özellikle Fransız danteli, dantel grupları ve boncuk işlemeli modeller bu sezon ön planda." dedi.

"FİYATLARIMIZ PİYASAYA GÖRE DAHA UYGUN"

Fiyatlar konusunda da değerlendirmede bulunan Tükenmez, mağazalarında her bütçeye uygun seçenekler sunduklarını belirtti.

"Mağazamızı yeniden hizmete açtıktan sonra müşterilerimiz fiyatlarımızın piyasaya göre daha uygun olduğunu söylüyor. Fransız dantelli bir gelinliğin fiyatı modeline göre yaklaşık 30 bin ile 40 bin lira arasında değişiyor." diye konuştu.

SÜNNET ANNELERİNİN TERCİHİ PELERİNLİ VE BALIK MODELLER

Sünnet annelerinin tercih ettiği modeller hakkında da bilgi veren Tükenmez, bu yıl pelerinli ve balık kesim tasarımların öne çıktığını söyledi.

"Sünnet annelerimiz en çok pelerinli modelleri tercih ediyor. Balık model elbiselerin yanı sıra çan kesim, incili ve özel tasarım ürünlere de ilgi oldukça fazla." ifadelerini kullandı.

Sünnet annesi kıyafetlerinin fiyatlarının ise model ve tasarımına göre 15 bin ile 35 bin lira arasında değiştiğini belirten Tükenmez, bazı ürünleri hazır olarak temin ettiklerini, özel tasarım modelleri ise moda evlerinde diktirerek müşterilerine sunduklarını ifade etti.

SÜNNET KIYAFETLERİNDE TALEP GEÇEN YILA GÖRE GERİLEDİ

Sezon yoğunluğuna rağmen sünnet organizasyonlarında geçen yıla göre bir miktar düşüş yaşandığını belirten Tükenmez, düğün hazırlıklarının hareketli geçtiğini ancak sünnet kıyafetlerine olan talebin önceki sezona göre azaldığını dile getirdi.

Aydın'da düğün sezonunun hız kazanmasıyla birlikte gelinlik mağazalarında hareketlilik devam ederken, gelin adayları yeni sezon tasarımlarını, sünnet anneleri ise özel günlerinde tercih edecekleri kıyafetleri seçmeye devam ediyor. (BÜŞRA KARABIYIK / SELİME AYDEMİR) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.