Takip Et
  • 24 Eylül 2023, Pazar

AYDINLI TANINMIŞ İSİMLER 2

Övgün Ahmet Ercan

10 Kasım 1947’de Aydın’ın Nazilli ilçesinde doğan Ercan, Nazilli Lisesi’nde mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Jeofizik Bölümü’nde öğrenim görmüştür. Deprem konusunda halkı bilinçlendirme çalışmaları ile tanınmaktadır.

*

Samim Kocagöz

1916’da Aydın’ın Söke ilçesinde dünyaya gelen Kocagöz, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde aldığı eğitimden sonra Lozan’da sanat tarihi eğitimi aldı. Türkiye’ye dönünce edebiyat ve sanat tarihi dersleri vermiş, bir dönem de tarımla uğraşmıştır. Kurtuluş Savaşı’na değindiği Kalpaklılar ve Doludizgin eserleriyle bilinir.

*

Ferzan Gürel

Samim Kocagöz’ün kız kardeşidir. Notre Dame de Sion ve İzmir Amerikan Koleji’nde öğrenim gördükten sonra İstanbul Üniversitesi’nde Filoloji eğitimi almıştır. Söke’de öğretmenlik yapmıştır. Taşra ve köy konulu eserler kaleme almıştır. Ressam Ziya Gürel ve siyasetçi Şükrü Sina Gürel’in annesidir.

*

Şükran Güngör

1926’da Aydın’ın Çine ilçesinde doğan Güngör, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni yarıda bırakıp Muhsin Ertuğrul’un ‘’Küçük Sahne’’ sinde tiyatroya başlamıştır. Müşfik ve Yıldız Kenter ile ‘’Kent Oyuncuları’’ nı kurmuştur. Birçok sinema filminde ve tiyatro oyununda rol almıştır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.