Takip Et
  • 9 Mart 2024, Cumartesi

AYDIN’DAN … 1

Geçtiğimiz günlerde ADÜ Varyantı olarak bilinen güzergahta meydana gelen trafik kazası bölgedeki yol ve trafik sorununu tekrar gündeme getirdi. Şans eseri kazada can kaybı olmaması yüreklere su serpse de her gün yolu kullanmak zorunda kalan öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlar tedirginliği devam ediyor.

Aydın’ın tek üniversitesi olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Efeler ilçesi Zafer Mahallesi’nde yer alan Merkez Kampüsü’ndeki ders alan öğrenciler, burada yer alan fakültelerde görevli öğretim ve araştırma görevlileri, memurlar; aynı üniversiteye bağlı olarak hizmet veren, Aydın’ın tek üçüncü basamak sağlık kuruluşu olan ADÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan doktorlar, tedavi gören hastalar ve yakınları her gün bu yolu kullanıyor.

Efeler ilçe merkezinden bölgeye ulaşım sağlayan 2, 10, 11, 13, 15, 16, 17, 19 numaralı özel halk otobüslerinin yanı sıra diğer ilçelerden gelen ve ‘sarı otobüs’ olarak bilinen belediye halk otobüsleri de son durakları olan ADÜ’ye her gün yüzlerce sefer düzenliyor. Özel araç trafiğinin yanında acil servisi bulunan hastaneye hasta taşıyan ambulansların da bu yolu kullandığı göz önünde bulundurulduğunda toplumsal olarak bir can güvenliği tehlikesinden de söz edilebilir.

Öte yandan, günlük ulaşım haricinde araç trafiğinin olağandışı seyrettiği hafta sonları da oluyor. ÖSYM’nin düzenlediği YKS, YDS, YÖKDİL, ALES, KPSS başta olmak üzere kamu sınavları ve Anadolu, Ankara, Atatürk ve İstanbul Üniversiteleri’nin Açıköğretim Fakültelerince düzenlenen sınavların gerçekleştiği günlerde trafik çileye dönüşüyor. Müze Bulvarı’ndan Zafer Meydanı’na kadar şehir içi araç trafiğini olumsuz etkileyen bu sorunun çözülmesi bekleniyor.

Belirli dönemlerde üniversite yönetiminin yanı sıra il ve ilçe belediyeleri ile bakanlığın konuya ilişkin çalışmalar ve projeler gündeme gelse de henüz somut bir adım atılmış değil. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.