Takip Et
  • 17 Şubat 2024, Cumartesi

İZMİR'DEKİ KAPLICA VE ILICALAR

Balçova Agamemnon Kaplıcaları

İzmir’in Balçova ilçesinde yer alır. Kaplıca adını Miken Kralı Agamemnon’dan alır. Antik Dönem’den günümüze şifa merkezi olarak kullanılmıştır. 1700’lü yılların sonuna doğru bir Fransız tarafından tekrar keşfedilmiş ve çeşitli çalışmalar sonrası tekrar faaliyete açılmıştır.

Kaplıcada bulunan içme suyunun yanı sıra sıcak su ve çamur banyoları yer almaktadır. Su sıcaklığının 63 dereceyi bulduğu kaplıca, yurt içinden ve yurt dışından oldukça ilgi görmektedir. Sodyum bikarbonat ve klorür içeren şifalı su, solunum yolu enfeksiyonları, romatizma, metabolizma bozukluğu, deri hastalıkları tedavisinde kullanılmaktadır.

Bergama Geyiklidağ Ilıcası

İzmir’in Bergama ilçesinde bulunmaktadır. Pergamon Kralı Eumenes tarafından inşa edildiği ve ‘Eskülap Banyoları’ ismiyle şöhretini yüzyıllarca devam ettirdiği bilinmektedir. ‘Güzellik Ilıcası’ olarak da anılan kaplıca sularının deride güzelleştirici bir etkisi bulunmaktadır. Bir rivayete göre Kleopatra’nın Bergama ziyaretinde bu şifalı su sayesinde güzelleşmiştir.

35 derece sıcaklıkta ve yüksek oranda radyoaktive madde içeren kaplıca suyunun romatizma ve kalp hastalıklarına iyi geldiği düşünülmektedir. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.