Takip Et
  • 20 Nisan 2024, Cumartesi

AYDIN'DAN ... 7

Son yıllarda iş kazalarında meydana gelen artış dikkat çekiyor. Bu durum iş sağlığı ve güvenliğinin önemini her seferinde gözler önüne seriyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre; 2022 yılında çeşitli meslek kollarından 1517 kişi iş kazalarında yaşamını yitirdi.

Sadece geçtiğimiz hafta onlarca iş kazası meydana geldi. Son olarak bugün öğle saatlerinde Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan yağışın da etkisiyle bir inşaatta toprak kayması oldu. Bu sırada kanalizasyon borusu döşemek için kazdıkları kanalda toprak altında kalan işçiler oldu. AKUT ekiplerinin müdahalesi ile işçiler yaralı olarak kurtarıldı.

Bir iş kazası da salı günü Aydın’da yaşandı. Buharkent ilçesinde bir okul inşaatında çalışan işçi, birinci kattan merdiven boşluğuna düşerek öldü.

Çarşamba günü Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir inşaatta yaşanan kazada ise bir mühendis hayatını kaybetti. Tırdan indirilen bir ton ağırlığında demirin altında kalan mühendis feci şekilde can verdi. Aynı gün Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde hayır çeşmesi açmak için çalışan işçiler, toprak altından çıkarılsalar da hastanede tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadılar.

Nisan ayının ilk günlerinde İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan bir gece kulübünün tadilatı sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangın faciası ile şubat ayında Erzincan’ın İliç ilçesinde bir maden ocağında yaşanan ve henüz ancak iki kişinin cansız bedenine ulaşılabilen facia ise halen herkesin hatırında. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.