AyFm 100.5

Aydınlı kadın dolandırıldı: Online klima alışverişi kabusa döndü

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, internet üzerinden klima almak isterken dolandırıldığını iddia eden B.Ç. ile sanık M.K. arasında geçen olayın ayrıntıları ortaya çıktı.

B.Ç., mahkemedeki ifadesinde internet sitesinde elektronik eşya alıp satma uygulamasında bir klima ilanı gördüğünü ve 9 bin 500 TL karşılığında anlaşarak ödemeyi yaptığını belirtti. Daha sonra satıcının “Sistemde sorun çıktı, yeniden 5 bin TL gönderin, paranızı iade edeceğiz” diyerek kendisinden 5 bin TL daha istediğini, buna da inandığını ifade etti. Ancak satıcıların bu kez “kasko bedeli” adı altında 15 bin TL talep etmesi üzerine dolandırıldığını anladığını söyleyen B.Ç., toplamda 14 bin 500 TL gönderdiğini ifade etti.

Sanık M.K. ise suçlamaları reddederek, o dönemde bir trafik kazası geçirdiğini ve fizik tedavi sürecinde yürüyüş yaparken telefonunu kaybettiğini söyledi. M.K., telefonunda herhangi bir şifre bulunmadığını, mobil bankacılık bilgilerinin kayıtlı olduğunu belirterek, “Telefonumu kaybettikten sonra çağrı merkezini arayıp iptal işlemi başlattım, ayrıca bankaya giderek durumu bildirdim. Hesabımda 70 bin TL olduğunu söylediler, bu paranın bana ait olmadığını belirterek bloke konulmasını istedim” dedi.

Olayın 22 Haziran 2024 tarihinde meydana geldiği, dolandırıcılıkta kullanılan paranın önce Y.Ö. adlı bir kişinin hesabına, ardından M.K.’nin hesabına havale edildiği ve buradan da kripto hesaba aktarıldığı tespit edildi.

Mahkeme heyeti, bankada blokeli bulunan 70 bin TL’den mağdur B.Ç.’nin zararının giderilmesine karar verdi. (ALİYE GÖKCÜK)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.