
Aydın ASTİS Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Demobsan Mobilya, genç kadın girişimci Nilgün İncitme’nin liderliğinde modüler mobilya üretiminde iddialı bir konuma yükseldi. Ebatlama, kenar bantlama ve CNC delik işlemlerinin yapıldığı üretim tesisinde, müşteri taleplerine göre özel tasarımlar hazırlanıyor. Kadın eliyle kurulan tesis, titiz üretimi ve teknolojik altyapısıyla dikkat çekiyor.
“KENDİME BİR MEŞGALE DEĞİL, BİR HEDEF BULMAK İSTEDİM”
1996 Aydın doğumlu olan Nilgün İncitme, Adnan Menderes Üniversitesi mezunu, evli ve üç çocuk annesi. Uzun süre hemşirelik yapan İncitme, bu mesleği bırakıp eşinin çalıştığı şirkette kısa süre vakit geçirdikten sonra kendi yolunu çizmeye karar verdi:
“Eşimle birlikte çalıştım bir süre ama orada yapabileceğim çok fazla şey olmadığını fark ettim. Kendime bir meşgale değil, bir hedef bulmam gerektiğini düşündüm. Karşıdaki küçük bir ebatlama ve bantlama atölyesinde işe başladım. Hepsiburada ve Trendyol gibi platformlarda modüler mobilya satışı yaptım. Malzemeleri kestirip bantlatıyor, delikleri kendim açıyor, paketleyip müşterilere kargoluyordum.”
İşlerin büyümesiyle birlikte, daha profesyonel ve hızlı bir üretim süreci kurmak amacıyla kendi tesisini kurduğunu ifade eden İncitme, “Bu süreçte adım adım ilerledik, büyüdükçe altyapımızı güçlendirdik” dedi.
“HASSAS KESİM, HIZLI TESLİMAT VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖNCELİĞİMİZ”
Demobsan tesisinde ham halde gelen mobilya panelleri, müşterilerin ihtiyacına göre şekillendiriliyor. Kesim, kenar bantlama ve delik işlemleri sonrası ürünler demonte halde teslim ediliyor.
“Tesisimizde hassas kesim kalitesi, hızlı teslimat ve müşteri odaklı üretim anlayışıyla çalışıyoruz. Optimizasyon programımız sayesinde fire oranını sıfıra yakın seviyeye indiriyoruz. Makinelerimizin düzenli bakımı ve kaliteli işçilik sayesinde ürünlerimizde yüksek memnuniyet sağlıyoruz. Müşterilerimizden gelen geri dönüşler de bu yönde.”
“ÜRETİMDE KADININ BAKIŞ AÇISI FARK YARATIYOR”
Sanayi ve üretim alanlarında kadın istihdamının önemine de değinen İncitme, kadınların detaycılığı ve düzeni sayesinde üretimde kaliteyi artırdığına inandığını söyledi:
“Kadınlar işlerinde daha titiz ve detaycı olurlar. Üretimde gösterilen özen müşteriye de yansıyor. Bizde işler temiz yürür, bunu fark eden birçok müşterimiz şehir dışından bile bizimle çalışmak istiyor. Muğla, Yatağan, İzmir, Bozdoğan gibi yerlerden müşterilerimiz var.”
“SEKTÖRE GİRERKEN ÇOK FAZLA TEPKİ ALDIM”
Mobilya sektörüne kadın girişimci olarak adım atmanın kolay olmadığını söyleyen İncitme, başlangıçta ciddi önyargılarla karşılaştığını şu sözlerle anlattı:
“Sektöre girdiğimde ciddi anlamda tepki aldım. Çünkü müşteri portföyümüzün neredeyse tamamı erkeklerden oluşuyor. Başta bu bir çatışma yarattı. Ama zamanla yaptığımız işin kalitesi konuşulmaya başlandı. Benim kadınlara tavsiyem; ne olursa olsun denemeleri. Kadının başaramayacağı hiçbir şey yok. Klişe gibi gelebilir ama gerçekten öyle.”
“HEDEFİMİZ, AYDIN’DAN TÜM EGE’YE KALİTELİ HİZMET SUNMAK”
Demobsan olarak teknolojik yatırımları ön planda tuttuklarını belirten İncitme, tesisin tamamında son teknoloji makinelerle üretim yaptıklarını vurguladı:
“Biz bu yola çıkarken hedefimiz en iyi makinelerle, en verimli üretimi yapmaktı. Tesisimizde kullanılan makinelerin tamamı sıfır. Aydın’da bu düzeyde başka bir tesis yok. Gelecekte de yatırımlarımızı sürdüreceğiz, Aydın başta olmak üzere Ege bölgesine kaliteli hizmet sunmaya devam edeceğiz.”
DEMOBSAN’A ULAŞMAK MÜMKÜN
Demobsan Mobilya Tesisi, Aydın ASTİS Organize Sanayi Bölgesi Ata Mahallesi'nde faaliyet gösteriyor. Tesisin konumuna ve iletişim bilgilerine sosyal medya platformları ve Google üzerinden kolayca ulaşılabiliyor.
“Sosyal medya hesaplarımızdan ve Google’dan konumumuza kolayca ulaşabilirler. ASTİS’te caminin hemen arkasındayız.” (SELİME AYDEMİR)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.