Takip Et
  • 26 Haziran 2021, Cumartesi

HANİ BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZDİ

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2020) grup aşamasında veda eden A Milli Takım,

tüm ülkeyi olduğu gibi benide büyük hayal kırıklığına uğrattı.

16. Avrupa Şampiyonasında A Grubunda sırasıyla İtalya’ya 3-0, Galler’e 2-0 ve İsviçre’ye 3-1 mağlup olan Milli Takımımız oynadığı oyunla nerde bizim çocuklar dedirtti adeta.Hani o son dünya şampiyonu Fransaya kafa tutan Hollandaya 4 gol atıp galip gelen bizim çocuklar eser yok sahada.

Beni en fazla üzen şey ise Teknik Direktörümüz Şenol Güneş'in sıfır puan çektiğimiz turnavanın sebebini tecrübesizliğe bağlaması oldu.

Kusura bakmayında defans hattın avrupanın en iyi ligleri dediğimiz liglerde oynayan oyunculardan kurulu orta sahan İtalya'dan Fransa'dan yani sıfır puan ve sadece bir gol atabilmeyi tecrübesizliğe bağlamak abes geldi.

Türkiye’yi “Uluslar Ligi’nde en alt kümeye düşürdükten sonra”, şimdi de “Avrupa Şampiyonası’nda “bal tatlısı bir grupta” aldığın “1-8’lik averaj ve ‘sıfır’ puan” ile Türkiye’yi grupların en acıklı takımı hâline düşürdükten sonra kendini sorgulayabilseydin be hocam.

Takım gençti, tecrübesizdi” bahanesinin arkasına sığınmakta nedir.

Sorumlu benim” dedikten sonra, Golü şöyle yedik .Sonra bir daha yedik. Golü şöyle kaçırdık… Sonra gene böyle kaçırdık… İyi oynayamadık, toparlanamadık” gibi “sana hiç yakışmayan” açıklamalarla yenilen 8 gole karşılık bir gol atabilmenin ve tek puan alamamanın sorumluluğunu” futbolculara yüklemeye çalışmak doğru değil.

Skor bakımından çok acılı, futbol bakımından ezildiğimiz karşılaşmaların bahanesi olarak genç takımız, tecrübesiz takımız bahanesinin arkasına saklanmaya çalışmak hem şaşırttı hem güldürdü beni…

Seçtiğin kadronun yarısından fazlası, Avrupa’da, hatta zirvelere oynayan takımlarda oynayanlar da başta Avrupa’da oynama tecrübesi bakımından yıllardan beri arayıp da bulamadığımız bir kadroyu oluşturuyor. Dünya Kupası eleme grubunda Hollanda ve Norveç’i yenerek liderliğe otururken bu kadro tecrübesiz değildi de şimdi mi oldu, sevgili Hocam.

2000’li yıllarda Dünya üçüncüsü yaptığın takım, bugün elinde bulunan ve seçtiğin kadrodan çok mu tecrübeli idi?. Bir karşılaştır bakalım, nasıl bir tablo ortaya çıkacak?

Benim düşümcem kendini yenileyemedin, bugünün futbolunun çok gerisinde kaldın, torba kadro, kontrollü oyun, çorbadan taktik denemelerinin zamanı çoktan geçti. Bunca zamandır, torbaya doldurduğun isimlerden, istikrarlı bir iskelet çıkaramadın ve de bu yüzden şimdi genciz, tecrübesiziz bahanesinin arkasına saklanmaya çalışıyorsun; ama önündekiler, seni saklayamıyor; kral çıplak olarak görünüyor.

Umarım Dünya Kupasında çılgın Türkler geri döner. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.