Takip Et
  • 7 Temmuz 2021, Çarşamba

TOPLUM OLARAK NEREYE GİDİYORUZ?

Gün geçmiyor ki toplumda infial yaratacak tecavüz, taciz, kadın cinayetleri gibi haberler gündemi meşgul etmesin. Son günlerde gündemde olan Elmalı Davası içine düştüğümüz çürümüşlük ve vurdum duymazlık bataklığının ne kadar dibine battığımızı birkez daha ortaya çıkarmıştır.

Bir kız çocuk babası olan birisi olarak içinde bulunduğum öfkeyi ve derin üzüntüyü size anlatmaya söz bulamıyorum. İnsan nasıl bu kadar kötü ve cani olabiliyor, nasıl bu kadar acımasız olabiliyor ve toplumda yer alabiliyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Bu tarz olayların son zamanlarda çok fazla arttığı yönünde kamuoyunda bir fikir oluşmaya başlasa da ben bunun böyle olmadığını düşünüyorum. Yıllardır ortada olan bu iğrenç durumlar uzun senelerdir ülkemizin kanayan yarası olduğu halde çeşitli nedenlerle üzerinin kapatılması ve hukuki yaptırımların yetersizliği nedeniyle gündemde yer almıyordu. Son yıllarda sosyal medyanın yaygınlaşması ve haber organlarında daha fazla yer alması ve daha fazla insana ulaşılması nedeniyle sanki olaylarda bir artış varmış gibi görünmektedir.

Uzun yıllardan beri bir çok çarpık ilişki bize normalmiş gibi gösterildi. Erkek çocuğu olmayan veya çocuğu olmayan eşinin üzerine kuma getiren bir adamı haklı gören, ölen karısının kız kardeşi ile veya kocası ölen kızın eşinin kardeşiyle rızası dışında evlendirilmesini töre veya adet olarak kabul eden, dedesi yaşındaki adamlarla evlendirilen genç kızları, çocuk gelinleri normal gören sapkın, erkek egemen bir toplum oluşturulmaya çalışılmıştır. Özellikle kadınlar ve çocuklar kapalı toplumun ezici ve baskıcı yapısının altında sessiz kalmak durumunda bırakıldıklarından bu tür hadiselerin gün yüzüne çıkması engelleniyordu

Uğradığı şiddeti, zülmü ve tacizi toplum baskısından söyleyemeyen mağdurlar ve yaptıkları yanına kar kalan zalimlerin olduğu bir toplumda huzurun olmayacağı bir gerçektir. Bütün bu olaylar içinde en acısı ise aile içi çocuklara uygulanan taciz ve şiddettir. (cinsel, fiziki, ruhsal )

İnsanlar çıkıp değişik ortamlarda demeçler veriyorlar durumdan rahatsız olduklarını söylüyorlar. Madem herkes bu durumdan rahatsız neden hukuki önlemler alınmıyor diye düşünmekten insan kendini alamıyor.

Peygamber efendimiz “Din güzel ahlaktır.” diye buyuruyor. Toplumumuzdaki bu problemin ahlak kurallarının tam anlamıyla oturtulamamasından ve eğitim eksikliğinden kaynaklandığı ortadadır. Son yıllarda yoğun bir şekilde ana okullarında dan itibaren verilmeye başlanan mahremiyet eğitimi ile daha bilinçli bireyler yetiştirilmeye çalışılsa da ahlak yoksunu insanların kötülüğünden, zulmünden kurtulamıyoruz.

Bunun çözümü caydırıcı cezalar ve olayların kanıksanmadan devamlı gündemde tutulması ile ve yeterli ahlaki eğitimin verilmesi ile olacaktır. Masumiyetin simgesi çocuklarımıza dokunan eller kırılsın. Çocuklar ağlamasın.

“Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” M. KEMAL ATATÜRK 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.