Takip Et
  • 3 Aralık 2022, Cumartesi

Kazanacak Aday

Son dönemlerin belki de en popüler söylemi.Her yerde aranıyor ama henüz bulan çıkmadı.

Erdoğan'ın karşısında görmek istediği isim belli , Kılıçdaroğlu.

Muhalefet bloğu, özellikle İYİ Parti bu durumun net olarak farkında, bu nedenle de Kılıçtaroğlu'nun adaylığı ile ilgili sorulara her kademesinden, KAZANACAK ADAY cevabı geliyor.

Masanın büyük ortağı CHP ise bu açıklamalardan son derece rahatsız, Akşener'e bu açıklamaların popüler ismi Yavuz Ağıralioğlu'nun kulağını çek uyarısı geldi. Üslup olarak son derece itici olsa da görünen o ki artık bıçak kemiğe dayanmış.

Peki İYİ Parti kazanacak aday derken kimi veya hangi özellikleri barındıran birini görmek istiyor ?

- Milliyetçi muhafazakâr kesimden oy alabilecek

- Milliyetçi görünümlü olacak ama HDP seçmeni o kadar da milliyetçi bulmayacak. Muhafazakâr görünümlü olacak ama CHP seçmeni onların deyimi ile aşırı dinci olarak görmeyecek.

- Milliyetçi ve muhafazakâr tabanı inandırıp oy alabilecek ama seçimden sonra bu gömleği çıkaracağına da CHP ve HDP seçmenini ikna edebilecek biri

Tanım tam olarak bu da, peki ya isim ?

Problem de burada zaten, bu tanıma uyan isim henüz dünyaya teşrif etmedi.Elde bu profile tam uymasa da andıran İmamoğlu vardı, o da erken deşifre oldu, çok konuştu, çok tatil az iş yaptı, popüleritesini yitirdi.

Görünen o ki masada oturan her partinin farklı aday ve aday profili hayali var. Aday açıklaması yapılamamasının sebebi bu. Ortaya bir isim konulduğunda isme ve profile göre talebi gerçekleşmeyenlerde büyük hayal kırıklığı oluşacak.

Masayı devirip kalkmayı en net hayal eden parti İYİ Partiydi, o hesap da Erdoğan'ın İYİ Partiye yaptığı çağrı ile sıkıntıya girdi. Kalksa Erdoğan dedi diye kalkmış duruma düşecek, oturmaya devam etse CHP'nin dayattığı adayı kabul edip tabanında sıkıntıya girecek, iki ucu problemli değnek.

Son toplantı bu iklimde yapıldı. Karar;

Her toplantı sonrası güçlendirilmiş parlementer sistem diyoruz ayıp oluyor,bu kez biraz çerçeveyi geniş tutup anayasa değişikliği paketi diyelim . Eskilerin tabiri ile, seçim sath-ı mahaline girildi. MHP uzun süredir " Adayımız Belli Kararımız Net" mitingleri ile onbinleri meydanlarda topluyor.

AK Parti, toplu açılış mitingleri, gençlerle buluşma, son olarak Ali Sami Yen Stadında onbinlerce sandık görevlisi ile seçim startı veriyor.

Muhalefet anayasa değişikliği açıklamasında salonda.

Bu anayasa değişikliğini yapabilmek için halktan oy ve destek almak gibi küçük bir sorun var ya, artık sahaya çıkmalısınız diyen var mı? YOK.

Yukarıda tarifi yapılan aday namzeti eğer bulunabilirse ve seçtirilebilirse ne olacak, peki ülkeyi o mu yönetecek?

Sayın Karamollaoğlu'nun açıklamalarına bakınca TABİİ Kİ HAYIR

O sadece seçimi kazanabilmek için aranan bir vitrin.Peki ne planlanıyor?

Hele bir kazanalım kervan yolda düzülür mantığı.

Milliyetçi ve muhafazakâr seçmenden oy getirirken , CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet, Deva, Gelecek ve Demokrat Parti seçmenini de konsolide edebilecek kadar özel yetenekte biri olmaz ya bulundu diyelim, ya seçimden sonra sözlerini yok sayıp, ben kazandım deyip kendi yönetmeye kalkarsa ?

Yok canım yapmaz yapmaz !!!

Muhalefete umut bağlayan seçmen ne bekliyor?

Onların ifadesi ile tek adam olan Erdoğan'ı yenip ülkeye demokrasi getirmelerini.

Hadi hayırlısı. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.