Takip Et
  • 11 Haziran 2022, Cumartesi

Doğal Seyir

Yirmi yıldır iktidarda olan bir lider ve siyasi parti.

Ülkenin yarısına göre bu süreçte berbat bir yönetim göstermiş.Olayın doğal seyri ya bir siyasi partinin ya da bir siyasi figürün müthiş çekim alanı ve umut oluşturması.Siyasi iktidarın yirminci yılında en büyük rakibi ne EKONOMİ. Herkesin dilinde aynı soru, muhalefet bloğunun adayı kim?Her şey nor-mal seyrediyor olsa, bu iklimde bir siyasi figürün kitleleri peşine takmış olması gerekmez mi? Geçen gün izlediğim bir tartışma programında yılların gazetecisi Gürkan Zengin Şöyle bir ifade kullandı

- 24 Ocak kararları ve krizi sonrası Turgut Özal siyaset sahnesinde yerini aldı.

- 5 Nisan 1994 sonrası umut Erbakan oldu.

- 1998 ve 2001 krizleri de Erdoğan'ı siyaset sahnesine çıkardı.

Bugün bu kadar derinleşmiş ekonomik kriz muhalif kanatta neden bir siyasi figür üretemedi ? Doğru soru, aday kim yerine bu olmalı.Düşününce hak vermedim değil .

Muhalefet bloğunun bu iklimde en büyük umudu ekonomik krizin derinleşerek devam etmesi, sizce normal mi ?

Bana göre İktidarın en büyük rakipleri;

- Artan akaryakıt ve doğalgaz fiyatları,

- Suriyeli sığınmacılar,

- Mutfaktaki yangın.

- Artan konut fiyatları ve kiralar,

Siz karga cevizi nasıl yer, bilir misiniz ?Cevizi alır en yükseğe çıkarır ve oradan sert bir zemine bırakır, sonra iner ve yer. Muhalefet bloğunun artan kazanma ihtimali adaylık yarışını sertleştiriyor. Yani karga yükseldikçe kavga sertleşiyor.

Mevcut iklimde siyasi iktidarın oy kaybettiğini görmeyen yok. Enteresan olan iktidar oy kaybederken, oyunu bu ölçekte arttıran siyasi parti de, siyasi aktör de yok. Bu oylar ARAFTA bekliyor, yani karar-sız. İktidara güven sarsılmış olsa da muhalefete güven hiç yok. Altılı masanın toplanıp toplanıp bir adım ileriye gidememesi, masanın gizli ortağı HDP' yi bile çileden çıkarmaya başladı. Muhalefetin bu kararsız hali ile bir çekim merkezi oluşturması imkansız görünüyor.

Hı bir de umut ettikleri ekonomi kartı da ellerinden alınırsa

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dönemlerde konuşmalarının satır aralarında;

" Altyapı yatırımlarını tamamladık, halkın refah seviyesini yükseltecek adımlar atacağız " diyor.

Bu söylemin altındakileri Temmuz- Aralık döneminde göreceğiz. Kaynak mı var nereden yapacak diyenler olacaktır ;Onu da bekleyip göreceğiz 2023 'e kadar süre var.

Ünlü yazar ! Yılmaz Özdil kısa süre önce bir uyarı yaptı." Halk Tv, Tele 1 izleyip Sözcü okuyan kitle zannediyor ki, yüzde 70 ile iktidara geliyoruz. Sonrasında adam üzerinizden tır gibi geçiyor. Devamın-da da ülkeden umudunu kesmiş kitleler oluşuyor, yapmayın kardeşim."belki de şuan en gerçeköi yak-laşım bu gibi görünüyo bende.

Son Söz

Karga en yüksek noktaya yaklaştı cevizi bırakmak üzere, demedi demeyin.

Büyük hayallerin, hayal kırıklıkları da büyük olur. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.