Takip Et
  • 15 Ocak 2021, Cuma

Ufukta "NORMALLEŞME" Gözüktü

Geçen haftaki köşemde Coronavirüse karşı aşı olmalı mıyız- olmamalı mıyız tartışmalarını ele almış aşının normalleşme sürecindeki önemine değinmiştik.

Bu konuda halen bir sürü senaryo devam ederken nihayet faz 3 aşamaları tamamlanan Coronavac aşısı ülkemiz de uygulanmaya başladı.

Türkiye Çinli Sinovac firmasının geliştirdiği CoronaVac aşısının sürdürülen Faz-3 çalışmalarına ilişkin ön değerlendirme raporu, aşının güvenilir ve yüzde 91,25 oranında etkili olduğunu ortaya koyarken Brezilya'da ise Sinovac'ın aşısı ile ilgili kafaları karıştıran bir basın toplantısının ardından geldi. Sonuçların sadece aşının yüzde 50'nin üzerinde bir etkinlik oranına sahip olması söylentisi ülkemizdeki aşı karşıtlarının senaryo yazma özelliklerini, harekete geçirse de Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, güvenli değil söylemleri arasında Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Koca'ya canlı yayında yapıldı.

Sağlık bakanı koca: aşı olduktan sonra "Tünelin ucunda ışık göründü önümüzdeki, günlerin aydınlık olacağına inanıyorum dedi.

Aynı temennilere katılmakla beraber normalleşme sürecinin de aşıdan sonra hızlanacağı ümidindeyim.

Yaklaşık on aydır Kapalı olan bir çok işyeri, çalışmayan bir çok vatandaşımızda artık normal hayatlarına dönüş için hazırlıklara başlamalı bence.

Öyle ki son açıklanan vaka tablosuna da baktığımızda uzun bir aradan sonra ilk defa binli rakamların altına düştük. Bu durum böyle azalarak devam ederse Mart veya Nisan aylarında eski özlediğimiz günlere dönmemiz kaçınılmaz. Hele birde yerli aşımızın çalışmaları tamamlanırsa yemede yanın da yat. Sağlık Bakanı Koca'nın aşı olduktan sonra sosyal medyada aşı etkisini gösterdi bakan koca Çince konuşmaya başladı ironileri Türk milletinin ne kadar yaratıcı olduğunu mu yoksa karantinadan sıkılıp nelerle uğraştığını mı anlamak zor gerçekten.

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydına gönderilen 14 bin aşıda sağlık il müdürlüğü yetkililerince teslim alındı ve kamu hastanelerine dağıtımı dün itibari ile yapıldı İlk aşı olanlar arasında Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz de yer aldı.

Yazımın başlığın da da belirttiğim gibi ufukta normalleşme gözüktü. Buna gerçekten toplum olarak çok ihtiyacımız var karantina günlerini geride bırakmak, eskisi gibi gezmek, dolaşmak sevdiklerimize doya doya sarılmak hepimizin beklentileri arasında.

Her ne kadar karantina günlerinde yeni beceriler kazansak da kendim den örnek verecek olursam mesela oyun hamurundan kedi yapmak soslu makarna yapmak evde tamir olacak yerleri yapmak gibi bir çok açığa çıkmamış yeteneğimin farkına varsam da bu karantina günlerinde sevdiklerimize yaklaşamamak artık yetti.

Karantina günleri bize o kadar çok şey öğretti ki bunların kıymetini bilerek yeni normalleşme sürecine doğru adım adım ilerlerken maske mesafe ve hijyen kurallarını da unutmayalım. Sıramız geldiğinde yeniden aynı zor şartlara dönememek için de aşımızı olup geleceğe daha ümitle bakalım.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.