Takip Et
  • 2 Haziran 2021, Çarşamba

Eğitim şart

Eğitime yönelik her karar on milyonlarca öğrenci, öğretmen, velileri çok yakından ilgilendiriyor.

Hani pandemi döneminde birkaç değişiklik olsa, o kadar önemli değil de akşamdan sabaha sürekli yeni kararlarla karşı karşıya kalmak olmayan motivasyonu da iyice bitiriyor.

Peki, bu yaz-boz uygulamalar pandemi var da o yüzden mi oluyor Dünden bugüne değişen bir şey yok. Günü kurtarmak için her şey mubah. Pandemi de bahanesi oldu.

Günün sonunda, kim memnun diye soracak olursanız koca bir hiçç.

Eğitim diğer alanlardan çok farklı. Öğreteceğiniz ya da yapacağınız her ne ise bu konuda öğrencinin yanı sıra başta öğretmen ve veliler olmak üzere inandırmanız gerekir. Yoksa sonuç alamazsınız.

Pandemi döneminde eğitimle ilgili kararlardan hiç ders çıkarılmamış olacak ki yine akşam karar verip, sabah okul açıyoruz.Bu konuda ne okul yöneticilerinin ne de öğretmenlerin görüşü alınıyor.

Her şeye Ankara’da masa başında karar veriliyor, sonrası neredeyse hiç düşünülmüyor.

Bilim kurulu toplantısı sonrası okullar açılacak denildi.

Peki, okullar, öğretmenler, öğrenciler, veliler, her açıdan yüz yüze eğitime hazır mıydı?

Hafta sonu LGS var bu zorlu sınavdan sonra hangi öğrenci okula gider.

Karneler için tercihe dayalı not verildi ve hemen herkes sınıf geçti. Bu durumda, 18 Haziran’da verilecek karnenin ne önemi kaldı dahası, 18 Haziran’da karne alan öğrencilerden kaçı 2 Temmuz’u bekler, kaçı daha sonra da okula gider bunları gerçekten bilim kurulunda düşünüp te masaya sunan var mı çok merak ediyorum.

Bakan Selçuk, yaptığı basın toplantısında yaz boyunca okula devam konusuna açıklık getirdi.

Okullarımız 2 Temmuz’dan yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkânlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız, isteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilerimize akademik programlar sunabileceğiz. 1’den 2’ye geçen öğrencilerimiz için okuma yazma taraması başlatılacak. Bu taramalarımızın sonuçlarına göre ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlayacağız. Liseler için kritik kazanımlar taraması hazırladık.

Tespitler neticesinde özel programlar uygulayarak öğrencilerin lise eğitimlerini daha güçlü sürdürmelerini ve üniversiteye hazırlanmalarını hedefliyoruz. Elbette bu süreçler her okulun ihtiyacına göre şekillenecek

“Telafide Ben de Varım” programının tanıtımını uzun uzun anlattı. Ne kadar uygulanacak, kim anladı hep birlikte göreceğiz.

Bu zor günler de öyle ya da böyle geçecek. Peki ya sonrası? Bir yılı heba olmuş okuldan uzaklaşmış siyasetçilerin son dönemde dillerinden düşürmediği ne olduğunu anlamayab "Z" kuşağı.

Turizme verdiğimiz önemi bir nebzede olsa çocuklarımıza verebilseydik koskoca bir yılı boşa geçirmemiş olurduk diye düşünüyorum.

Kalın sağlıcakla… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.