Takip Et
  • 12 Şubat 2022, Cumartesi

'ZAMİCRON' MU, 'OMİCRON' MU DAHA TEHLİKELİ?

Korona virüs sürekli, bir varyant ile hayatımızı etkilemeye devam ediyor.

DELTA, DELTA PLUS, OMİCRON diye giderken, maalesef korona bir türlü gidemiyor. Ama bugün bunların hepsinden daha tehlikeli bir varyantı işleyeceğim nedir o, ‘’Zamicron’’ bu varyant Türkiye’de çıktı. Semptomları ise yüksek para kaybı, halsizlik, mutsuzluk ve elbette umutsuzluk ve çaresizlik, yaklaşık 2 yıldır sürekli fiyatları artan ürünlere yetişmek artık güçsüzleşiyor.

Son günlerde ulusal kanallarda yer alan, yakıtlara gelen zamlardan sonra araç kullanımı azaldı haberlerini görmeye başladık. Kafelerde ise ısıtıcı açma parası adı altında tuhaf bir uygulama.Türkiye den başka bir ülke yoktur ki krizi fırsata çevirip nemalanmasın.Kardeşim zaten fazlasını alıosun kimsenin sesi çıkmıyo ice abarttınız.Zaten 7 liralık kahveyi 15 yapmışsın 30 liralık kahvaltıyı 80 lira yapmışsın bide ısıtıcının parasını ödetiyorsun düpedüz soygunculuk.

Türkiye hiç olmadığı kadar ağır zamlı günler yaşıyor. Bu nedenle ben popüler bir tabirle, bunu yeni bir varyantla isimlendirmek istiyorum. Aslında birçok vatandaştan da duydum bunu, Zamicron’u , yeni varyant Omicron değil ama, Zamicron evden çıkartmıyor. Pahalılaşan otobüs fiyatlarından, akaryakıta, Kahve'den, yemeğe her şeyin fiyatları zamlandı. Artık insanlar hastalığı değil ama, paramı harcamayayım korkusu ile evden adımını bile atamıyor. Çok basit bir hesapla bir kişinin hafta sonu dışarı çıktığında dahi ne kadar harcayacağını hesaplayabiliriz. Bu rakam eskiden en küçük birkaç banknot ile yani 10-20 lira ile yapılabilirken şimdi ise ortalama 100 liradan aşağı gerçekleşemiyor. Özellikle öğrencilerin yaşadığı bizim gibi kentlerde bunu daha çok hissediyoruz. Eskiden her gün dışarı çıkan gençler bir gün dışarı çıktıklarında kendilerini iyi hissediyorlar.

Zamsız ,tasasız,bir hafta sonu olsun kalın sağlıcakla...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.